Sivut

maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kaksosten 10v. synttärikakku

Viime viikonlopun kymppisynttäreille tein täytekakun joka samalla oli täytteen osalta tulevan kesän hääkakkujen koeversio. Niin hyvää oli tuo täyte, että eipä tarvitse toista koeversiota tehdäkään.. Täytteen ohjeen nappasin Pullahiiren leivontanurkasta. Täytettä piti riittämän kahteen väliin, mutta sitä riittikin tosi reilut kerrokset kolmeen väliin.. Niinpä kakulle tuli korkeutta huikeat 12 cm.. Kakkupohja oli kuuden munan pohja, joten sen mukaan kakku oli mitoitettu noin 18:lle. Mutta koska kakun riittoisuuteen vaikuttaa myös mm. täytteen määrä, niin kakusta riitti kyllä huomattavasti useammalle kuin 18:lle. Edellisessä postauksessa ohje sokerikakkupohjaan. Pursotukset Flora Vispiä (reilu 5 dl), päällä suklaaganache, koristeena raastettua maitosuklaata ja sokerimassaruusut.
 Mansikkamousse
500 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 ½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat (sulata pakastemansikat ensin). Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Kuumenna neste kiehuvaksi ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet. Jäähdyttele liivateseosta hetki ja kaada se ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoitellen. Lisää mansikkasose tuorejuuston sekaan ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Suklaaganache
½ dl kuohukermaa
100 g maitosuklaata
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoittele niin kauan kunnes suklaa on sulanut. Levitä välittömästi kakun päälle.
Viime ja tämä viikko on taas mun työviikot. Töiden lisäksi ohjelmassa on ollut koululaisen terveystarkastusta, pankissa käyntiä, myyjäisiin leipomista ja synttärileipomiset ym ym.. Ei ole ehtinyt katsoa ompelukoneisiin päinkään.. Eipä silti, tällä hetkellä ei ole oikein ideoitakaan mitä sitä tekisi jos aikaa olisi.. Seuraavat postaukset jatkavatkin vielä kakkulinjalla tulevan viikonlopun tilausleipomusten merkeissä.
Aurinkoisia kevätpäiviä!


16 kommenttia:

  1. Oi upea kakku! Kyllä varmaan maistui kaksosille, onnea heille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui, ja meille muille myös.. ;) Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  2. Olet mestari tekemään kakkuja :) Samat tuntemiset ompeluajan suhteen. Jospa tänään ehtisin vähän jotain ompelemaan :)

    VastaaPoista
  3. Upea kakku! Tuo suklaaganache on aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  4. Täytekakkua tekee kyllä mieli! Tuostakin voisin napata palan ;D Onneksi perjantaina on kummitytön synttärit niin pääsen tekemään kakun ja herkuttelemaan sillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva nähdä minkä luomuksen sinä taas saat aikaan! :) Kiitos Taru!

      Poista
  5. Oikea herkku kakku! Osaat tehdä kaikki koristukset niin kauniisti. Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  6. Aivan mieletön kakku!! Ihan täydellinen kaikin puolin. Maku oli oikeasti niin ihana!:) Kiitos vielä kerran kaikista herkuista Raisa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvillä ohjeilla onnistuu.. :) Täyte oli minustakin tosi hyvää! Kiva kun kävitte synttäreillä! :) Kiitos Karoliina P.!

      Poista
  7. Upea kakku ja kivan näköinen betoniruukku. Miten se on tehty...? Voisi itsekin kokeilla, kiinnostaa tuommoiset betoni jutut :) Valmiit betonijalat hankin Biltemasta ja maalasin ne valkoisiksi, ovat talvella sisällä kynttilänjalkoina ja kesällä terassilla kukkajalkoina :D Mutta voisi jotain kokeilla itsekin valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MinnaT! :) Betoniruukku on valettu kahta muovista ruukkua apuna käyttäen. Eli kaksi erikokoista muoviruukkua sisäkkäin ja betonia väliin.. Ainakin 2 cm täytyy jäädä joka puolelle tilaa jotta ruukusta tulee riittävän paksu.. Sisemmän ruukun pohjalle kiviä tms. painoksi jotta sisempi ruukku pysyy paikoillaan. Pohjalle, muoviruukkujen väliin kannattaa laittaa esim. pullonkorkki jotta ruukkuun saa pohjaan reiän. Muoviruukkujen betonia vasten tulevat pinnat kannattaa öljytä huolella esim. rypsiöljyllä, mutta silti kannattaa varautua siihen että muoviruukut saattavat irrotettaessa hajota.. Muutamia muitakin tekemiäni betonitöitä löytyy klikkaamalla tunnisteissa Betonityöt-kohdasta. Autotallissa kummittelee yksi betonisäkki ja itselläkin mieli tekisi betonihommiin.. Betonityöt on mukavaa kevät/kesäpuuhaa, toivottavasti näillä ohjeilla saat ruukun tehtyä. :) Kirjallisuutta löytyy aiheesta paljonkin, kannattaa lainata esim. kirjastosta ja inspiroitua! Yksi säkki ei hetken päästä riitä mihinkään... =D

      Poista
    2. Kiitos, pitäneepä tässä joskus kokeilla :) Tuommoinen raparperilehti-laatta on joskus ollu Strömsössä (?), se on jäänyt kummittelemaan, samoin kuin betonisaappaat :D Katsellaan, kerron sitten :)

      Poista
    3. Raparperilaatta on helppo ja nopea. Niitä vain ei voi ympäri vuoden tehdä.. :) Ja betonisaappaat on tosi kivat koristeena. Kiva nähdä mitä saat aikaiseksi! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..