torstai 23. kesäkuuta 2016

Synttärikakku 4-vuotiaalle

Tyttären 4-vuotissynttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna kummien kera. Samaiselle viikonlopulle osui serkkupojan rippijuhlat joihin olin luvannut tehdä kakut. Niinpä tyttösen kakku tuli kuorrutettua vähän häthätää, siinä samalla kun täytin rippijuhlien kakkuja. Tyttö itse valikoi kaupasta koristeeksi marenkeja ja myös asetteli ne kakun päälle. Väliin sekä tytön että isän toiveesta banaania ja lisäksi minttumoussea.
Kostutus vaniljamaito (lakt.)
Välissä banaania ja minttusuklaamoussea
Kuorrutus 5 dl Flora Vispiä
Koristeet mansikanmakuisia marenkeja

Minttusuklaamousse

4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
0,5 dl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rouhittu suklaa. Kiehauta vesitilkka esim. mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan huolella sekoittaen.

5 kommenttia:

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..