lauantai 10. syyskuuta 2016

Puolukka-kookospiirakka

Puolukkaa kuuluu tänä vuonna olevan paljon. Itse kammoan hirvikärpäsiä niin paljon, että en vain pysty menemään puolukka-aikaan metsään. Onneksi on muitakin innokkaita poimijoita, joita ei hirvikärpäset pelota. Lastemme serkkutytöltä, reippaalta tokaluokkalaiselta ostin yhden ämpärin puolukkaa. Siskoni, veljeni ja veljen kihlattu olivat porukalla poimineet puolukkaa ja heiltä sain vielä kaksi ämpäriä. Kaikenkaikkiaan olen tänä vuonna saanut marjoja pakkaseen ihan ennätysmäärän, kyllä nyt kelpaa talvenkin tulla!

Puolukoita siivotessa päätin pyöräyttää pakkaseen vierasvaraksi puolukkapiirakan. Kookos sopii puolukan kanssa niin hyvin yhteen, että sellaista ohjetta lähdin haeskelemaan. Kääpiölinnan köökistä löysin hyvän ohjeen, vaihdoin vain punaherukan tilalle puolukan. Paistoin ohjeen mukaan, joka oli näemmä taas meidän uunille liikaa. Päällinen tummui hiukan liikaa.

Tällä postauksella osallistun Serkusten suklaaunelman syyskuun haasteeseen, jossa syyskuun makuna on puolukka.
Puolukka-kookospiirakka
puoli pellillistä

Pohja:
50 g voita
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl maitoa

Päälle:
200 g puolukkaa

Muruseos:
100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu voi, kananmunat ja maito. Sekoita nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle puolukat ja paista 225 asteisessa uunissa 12 minuuttia.

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Ota piirakka uunista, ripottele muruseos piirakan päälle ja jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. Ai että ko on hyvän näköistä piirakkaa;)

    VastaaPoista
  2. Kookoshiutale on minulle uusi juttu puolukan kanssa. Pitääpä joskus testata.😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, sopivat hyvin yhteen! :)

      Poista
  3. Tämä menee ehdottomasti kokeiltavien listalle. Eilen kävin poimimaan litran verran puolukoita ja tänään varmaan tulee noukittua toinen samanmoinen. 20 minuuttia metsässä on minulle ihan sopiva kerta-annos, niin siksi ei tuon enempää tule kerralla poimittua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiluun vaan! Minä taas poimisin vaikka työkseni, mutta ne hirvikärpäset.. :/

      Poista
  4. Täytyy kyllä kokeilla. Olen pienen ikäni kookoksen makua inhonnut, mutta jonkun kaverina se menee kyllä :) Tuossakaan piirakassa ei varmasti liikaa pomppaa esiin, vai kuinka?

    Nyt on ollut kyllä puolukoita mitä poimia! Tuntuu, että mihin tahansa menee, mättäät notkuvat marjoista. Minäkään en hirvikärpäsistä välitä, mutta eivät ne onneksi ole riesaksi asti olleet yhdelläkään puolukkareissulla. Kaunista syyskuuta sinulle ja perheellesi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan itsekin lapsena inhonneeni kookoksen makua, mutta nykyään jo ihan tykkään.. :) Mokkapalojenkin päälle laitan nykyään ihan vallan kookoshiutaletta koristeeksi..

      Kun tietäisikin paikkoja, missä ei hirviä varmasti liiku, niin ei ois kärpäsistäkään pelkoa.. Poimimaan olis niin mukava päästä. :)

      Poista
    2. Niin, ja ainakaan minusta kookos ei tässä liikaa maistu.. :)

      Poista
  5. Minä rakastan kooskosta ja puolukkaa ja puolukka-kookospiirakka onkin ihan mun lemppareita. Herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos ja puolukka on kyllä herkullinen yhdistelmä! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..