Eilen juhlistimme kahden lapsemme syntymäpäiviä. Tiesin jo hyvissä ajoin olevani viikonloppuna töissä ja ennakoin leipomisia pakkaseen valmiiksi. Vain täytekakun jätin viikonlopulle työvuorojen lomassa tehtäväksi. Sitten kävi niin, että meillä sattui käymään perjantaina vieraita sekä aamulla että iltapäivällä, ja yhtäkkiä yhdeksän aikaan illalla muistin että ainiinjoo, munhan piti leipoa tänään kakkupohja.. :D
No, kakku tuli kuin tulikin ajallaan valmiiksi. Täytteen tein
Tarun Omar-juustokakun ohjeella. Täyte oli kyllä hyvää, mutta olisi ehkä näin kakun välissä kaivannut jotakin hilloa kaverikseen. Kinuskia olisi päälle saanut olla ainakin tuplasti, mutta en hoksannut että uusi isompi vuokani on oikeasti ihan
niin paljon isompi kuin edeltäjänsä. Nakukakuksi suunniteltu kakku sai sittenkin viime hetkillä kermaa kylkiinsä, tosin vähän huolimattomasti levitettynä. Koristeet löytyivät kotipihan pihlajasta.
Tulevana viikonloppuna pääsen taas leipomaan täytekakkuja, tällä kertaa 100-vuotiaalle. :)
Pohja: 10 munan
sokerikakkupohja
Omar-täyte:
1+3 dl kermaa
1 pss Omar-kermakarkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
(1/2 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä
Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa ja anna karkkien sulaa kerman joukkoon. Jätä kastike jäähtymään. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa loppu kerma (3dl) ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten tuorejuusto-Omarkastikeseos ja kerma keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta saakka sekoittaen täytteeseen.