sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Vaniljainen hyytelökakku mustikoilla


Rotinakakku pikkuisen Kirsikan ristiäisiin. Testasin Kinuskikissan vanilja-mansikkakakkua pienin muokkauksin. Mm. pohja ja päällinen on kokonaan eri, täytteessä on melkein samat ainekset kuin Kinuskikissallakin, mutta valmistusohjetta muokkasin.. Pohjan ohjekin löytyy Kinuskikissalta, eri ohjeesta vain, täältä, sekin pikkiriikkisen muokattuna.. En halunnut heittää keltuaisia roskiin joten lisäsin ne kakkupohjan taikinaan ja hyvin toimi!! Kuulemma kakku oli älyttömän hyvää, ja pääsin vielä illalla rääppeitä maistamaan ja toteamaan saman! :) Liivatetta voisin ensi kerralla kokeeksi laittaa yhden lisää, mutta kyllä se tälläkin määrällä kasassa pysyi.. Suosittelen kokeilemaan!!





Pohja:
2 kananmunaa
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
3 tl vanilliinisokeria

Kiille:
mustikoita
3 liivatetta
3 dl nestettä

Vatkaa kananmunat (+ keltuaiset) ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi nuolijalla sekoittaen munavaahtoon. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja levitä irtopohjavuoan halkaisijan (24 cm) kokoiseksi ympyräksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kippaa pohja sokeroidulle alustalle. Anna jäähtyä.  Leikkaa pohja irtopohjavuoan reunarengasta apuna käyttäen tasaiseksi ympyräksi. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi, aseta päälle pohja ja kostuta se vaniljamaidolla. Vuoan reunoille voit laittaa reunakalvoa tai leivinpaperisuikaleet.

 Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kiehauta maito ja sokeri kattilassa. Purista liivatteet ja sekoita kuumaan sokerimaitoseokseen. Jätä jäähtymään. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma ja sekoita tuorejuusto ja vanilliinisokeri sekaan. Kaada liivate-maitoseos tuorejuustoseokseen vatkainta käyttäen ja lopuksi valkuaisvaahto. Vatkaa huolellisesti sekaisin. Kaada löysähkö täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt (3-4 tuntia), laita päällisen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna 1 dl nesteestä. (Jos haluat liemestä värillistä, lisää kattilaan esim. 1/2 dl mustikoita..) Purista liivatteet ja sulata kiehuvaan nesteeseen. Sekoita kuuma liivateneste lopun nesteen joukkoon, sekoita. Laita mustikat täytteen päälle ja kaada liivateneste varovasti mustikoiden päälle. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..