tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kalle Krokodil - huppari ja housut

Vuoden ensimmäisessä Ottobressa oli kiva Kroko-huppari johon tykästyin. Tilasin kankaat melko pian, mutta ompelu on sitten saanutkin odottaa.. Eilen käytin kauan odotetun vapaapäivän ompelukoneella ja saumurilla huristeluun. Projektia on jarruttanut se, ettei minulla ollut oikean väristä resoria. Kun sopivan väristä en Eurokankaastakaan löytänyt, päätin käyttää kotona olevaa resoria, vaikkei se ihan samaa sävyä ollutkaan.. Ja eikähän se loppujen lopuksi niin pahalta näytä vaikka hupparissa nyt onkin neljää eri vihreän sävyä.. Aikaa hupparin tekemiseen upposi pari tuntia. Suurimman osan siitä vei somisteiden tekeminen ja aputikkaaminen paikoilleen. Lopputuloksesta tykkään kyllä kovasti. Kateellisia isoveljiä oli heti jonoksi asti, "äiti määki haluan tollasen".. Ensimmäisessä kuvassa värit näyttää parhaiten siltä miltä oikeastikin..
Tällaisen 1v. ikiliikkujan kuvaaminen oli hieman haasteellista.. :)
Trikoohupparin kaveriksi ompelin mustasta joustocollegesta (tai collegetrikoosta, kuten Eurokangas sitä myy..) pöksyt samoilla resoreilla kuin hupparissa on. Lisäksi laitoin krokokankaasta polvipaikat jotka ihmeekseni osuivatkin suunnilleen polvien kohdalle.. Kiinnitin ne ensin kaksipuoleisella liimaharsolla paikoilleen ja reunat ompelin vielä tiheällä siksakilla.
Hupparin kaava: Ottobre 1/2015 "Crocodile" 74 cm (74-104cm)
Housujen kaava: muokattu Ottobre 4/2014 "Straight Stripes" 74cm (56-92cm)
Kankaat: hupparin kankaat Lasten Taikamaa, joustocollege Eurokangas,
resori kangastukku.com, somisteiden sininen trikoo tilkkulaatikosta
 
***
Tokaluokkalaisemme on innokas ompelemaan. Olin luvannut että haetaan joskus paitaa varten kangasta niin saa itse tehdä itselleen paidan. Kangasta hakiessa paita muuttui housuiksi.. Vaihtoehtoja riittävän paksulle kankaalle oli Eurokankaassa kovin vähän, joten päädyimme tähän mustaan joustocollegeen. Kankaassa oli valmistusvirhe ja sainkin ison palan melko edullisesti. Nuo pienemmän pöksyt olivat siis tästä samasta kankaasta ja vieläkin sitä jäi. Musta resori oli EK:sta tuolloin loppu, mutta olimme juuri toisesta liikkeestä ostaneet tuollaisen Angry Birds -merkin ja poika ehdotti itse että eikö tuon kans sopisi se oranssi resori mitä sulla on kotona.. No näin sitten tehtiin. Kaava minulla oli valmiiksi piirrettynä, sitä vähän lahkeesta vain pidennettiin. Muuten poika sai ommeltua housut itse, mutta resorit jouduin laittamaan kun niitä piti melko paljon venyttää.. Merkki tuli vähän vahingossa polven kohdalle, paljon ylemmäs sen piti oikeasti tulla..
Kaava: Ottobre 1/2009 "Saimi" svetarihousut 128 cm lahkeesta pidennettynä (92-128cm)
 
 Tämmöisiä tällä kertaa! Mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)

10 kommenttia:

  1. Onpa mahtava kroko-asu, ei ihmekään. että toisetkin haluaisivat samanlaisen! Meilläkin poika kehui eilen, että voi ommella itse kesähousunsa, nyt kun on suorittanut ompelukoneen ajokortin koulussa :). Kivaa, kun pojatkin innostuvat kokeilemaan ompelemista :) Mukavaa viikkoa sinne myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime aikoina on tullut tehtyä niin perus paitoja että tämä oli mukavaa vaihtelua, vaikka aikaa menikin yli tuplasti enemmän.. Tykkään kyllä kovasti! :) Tämä tokaluokkalainen ei ole vielä koulussa saanut koneella ommella, isommat on kyllä suorittaneet ompelukoneen ajokortin mutta eivät ole ollenkaan niin kiinnostuneita kuin tämä vuotta nuorempi.. Kiva se on kun pojatkin innostuu! Kiitos Krista! :)

      Poista
  2. Mainio kroko-setti, ja vau miten taitava poika siellä on!

    VastaaPoista
  3. Huippuhieno krokopaita, tykkään kovasti väreistä. Kivat nuo yksityiskohdat paidassa. Onpa kiva kun poikakin tykkää ommella. Hienot housut hän saikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on minustakin tosi kivat! :) Melko paljon poika tarvii kyllä vielä harjoitusta, olisi vain aikaa opettaa.. Pipon teko sujuu jo ihan omin päin.. Kiitos Kanneli! :)

      Poista
  4. Ihana krokoasu, minäkin tykkään näistä väreistä! Hienot housut, siitä se ompelu-ura alkaa. Kohta ei äiti saa ommella ollenkaan, kun poika valtaa koneet ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ei ihan näin pääse käymään.. =D Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..