maanantai 27. elokuuta 2018

Kettukakku


 
3-vuotiaan toive syntymäpäiväkakusta oli kettukakku... Hahmojen muovailu ei todellakaan kuulu vahvuuksiini, mutta onneksi tyttösellä on isoveli, joka sen ketun sitten muovaili.. Kolme möllykkää ketun vierellä ovat kuulemma kiviä. :)
Kakun välissä on kolmevuotiaan toiveesta banaania ja suklaata (moussena).

sunnuntai 12. elokuuta 2018

Pöytä kuormalavoista

Meille hankittiin muurikkapannu ja kaasupoltin, mutta kunnollista paikkaa niille ei oikein ollut. Pöydän pinta kuumui aika lailla polttimon alla, eikä kylmällä vedellä täytetty lautanenkaan siinä välissä oikein toimiva ollut..

Löysin kuusen alta :D paksun betonilaatan, jonka yksi pojista oli viime kesänä valanut. Siitä oli pitänyt tulla grilli, mutta projekti oli jäänyt kesken eikä sitä aikonut enää jatkaa. Kuusen alle laatta oli nostettu ruohonleikkurin tieltä ja sain luvan ottaa laatan käyttöön.. Laatan mitoissa oli pientä heittoa, vastakkaiset sivut eivät olleet ihan saman mittaisia, mutta laatta oli raudoitettu ja kestäisi pöytänä. Tein kahdesta kuormalavasta sille kehikon jonka maalasin valkoiseksi ja kiinnitin etureunaan joskus vuosia sitten Ikeasta ostamani tangon. Idean tangosta nappasin täältä (onneksi en ollut hävittänyt tankoa vaikka se ei siihen tarkoitukseen soveltunutkaan mihin sen aikoinaan ostin ja vaikka osa kiinnitystarvikkeista oli jo kadonnut).. Nelistään saatiin poikain kanssa laatta kannettua kuusen alta kehikon päälle. :)

Olipa mukava päästä välillä tämmöistäkin tekemään. Vähän "salaa" sitä kyllä puuhailin, koska halusin itse päästä porakoneen ja sahan varteen kiinni. :D Lopputuloksesta tykkään kyllä kovasti.. ❤


keskiviikko 8. elokuuta 2018

Pikainen kakku 9-vuotiaalle

Tässäpä viidessä minuutissa kyhätty pikkukakku eilen synttäreitään viettäneelle tyttärelle.. Pohjan tosin olin jo aiemmin leiponut pakkaseen ja banaanien pilkkomisessa minulla oli apulaisia..

Pohjana on kahden munan gluteeniton sokerikakkupohja, välissä banaania ja Flora Vispiä. Koristelut pensasmustikkaa, murennettuja marenkeja ja sokerihelmiä.

torstai 2. elokuuta 2018

Mekko

Vietin eilen kivan päivän Tampereella. Ensi viikolla synttäreitään viettävä poikamme oli toivonut synttärilahjaksi SuperPark-päivää ja se toive toteutettiin jo näin ennakkoon. Yksin tuollaisessa paikassa saattaisi olla vähän tylsää ja niinpä kaksi kummipoikaamme saivat sitten saman synttärilahjan, toinen vähän jälkikäteen ja toinen reilusti ennakkoon. Isojen poikien kanssa mun ei tarvinnut itse jäädä kuluttamaan päivääni heitä vahtien ja niinpä minä suuntasin päiväksi humputtamaan Tampereella asuvan siskoni kanssa. Ehdimme käydä Ikeassa ja kirpparilla ja viimeisen tunnin aikana tarkoitus oli kiertää siskon lähistöllä oleva Hatanpään Arboretum. Saimme sieltä kuitenkin äkkilähdön, kun mieheni oli jättänyt tärkeitä papereitaan autoon ja niistä jouduin lähteä ottamaan kuvia.. Siinä kohden kuulosti, että ukkonenkin tulee juuri päälle ja ei enää viitsitty lähteä takaisinkaan.. Loppujen lopuksi niitä kuvia ei oltu edes tarvittu eikä ukkonen tullutkaan päälle.. Jäi kyllä tosissaan harmittamaan että kierros Arboretumissa jäi ihan kesken, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla..

Päälläni reissussa sattui olemaan alkukesästä ompelemani mekko ja siskoni ehti pikaisesta visiitistämme huolimatta napata siitä kuvan. Takanani näkyvää ruusutarhaa en siis ehtinyt käydä sen lähemmin ihastelemassa, mutta jo silmäys tuosta portilta kertoi että upeaa kukkaloistoa olisi ollut tarjolla!

Kaava: Kangaskapinan Peppi-mekko ilman hihoja
Kangas: Neenuskalta