Sivut

sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Kahden-paita

Jostakin syystä lähes kaikki itselle ompelmani vaatteet jäävät tätä nykyä kuvaamatta ja postaamatta.. Luonnoksia tutkaillessa löysin valmiin tekstin kohta kaksi vuotta sitten ompelemastani paidasta.. :D Pian tuon jälkeen eskarilaista saatellessa sattui tuo paita olemaan minulla päällä ja pyysin eskarilaista nappaamaan pari kuvaa.

Vuoden 2016 elokuussa HommaHuoneen värihaasteessa kuukauden värinä oli murretut sävyt. Vähän myöhässä haasteeseen nähden tilasin elokuun viimeisenä päivänä Nappinjalta sinapin väristä joustocollaria hupparia varten. Ajattelin saavani kankaan nopeammin (tai ainakin säästäväni hermoja) tilaamalla kankaan kuin lähtemällä lasten kanssa keskikaupungille kivijalkaliikettä etsimään.

No, ei mennyt kaikki ihan niin kuin ajattelin, sillä tilausta maksaessani tuli jokin häikkä ja sähköpostilla sain varmistettua että tilaus ei ollut mennyt perille.. Asian selvittelyyn meni aikaa mutta vihdoin, kaksi kuukautta myöhemmin kangas oli viimeinkin minulla.. Sainpa hyvitykseksi vielä pätkän saman väristä resoria - jonka olin alunalkaen unohtanut tilata. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ainoa ongelma oli, etten enää kahden kuukauden  jälkeen muistanut, minkälaista paitaa olinkaan suunnitellut..

Olin kuitenkin kangastilausta odotellessani saanut käsiini jo keväällä varaukseen laittamani kirjan Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin ja viimeisenä päivänä ennen kirjan palautuspäivää piirtänyt kaavat lyhyeen, ihan perusmalliseen huppariin. Kaavassa oli vaihtoehtona hupulle myös korkea, edestä ristiin menevä kaulus. Onnekseni olin piirtänyt myös sen kaavan, koska nyt tuntui siltä, etten halunnutkaan huppua takin alle epämukavuutta tuomaan..

Mekkomittaista ehkä olin suunnitellut kankaan määrän perusteella. Ja sellaisen aluksi leikkasinkin, vaan kun paita oli muuten ihan kaavan mukaan tehtynä mukavan väljä, näytti mekkopituinen helma minun silmääni vähän hassulta. Niinpä saksin helmaa lyhyemmäksi ja siitä saksitusta palasta sain vielä helmaan kaitaleen. Menee hyvin ainakin kotioloissa leggareiden kanssa (ja kuten kuvasta näkyy, myös kodin seinien ulkopuolella) mutta helman saa myös nostettua lyhyen takin alle piiloon jos farkut jalassa lähteekin liikenteeseen.

Hihoja mallailin kaavan avulla ennen leikkaamista ja sellaisenaan olisivat olleet inan liian lyhyet. Mutta koska kuitenkin halusin hihoihin pitkät resorit, leikkasin hihat ihan kaavan mukaisesti. Kaulus taas tuntui aluksi ihan liian suurelta, mutta käännettynä se asettui niin kivasti että en alkanut sitä kuitenkaan pienentämään. Kaikenkaikkiaan tykkään paidasta kovasti.. Väri tässä on kaikista parasta! <3

Kaava: Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin, 164 cm
Kangas: Nappinja

10 kommenttia:

 1. Oi tuohan on aivan ihana paita ja niin kivan syksyisen värinenkin:) Olet sinä kyllä tosi näppärä❤️ Kauniita syyspäiviä sinne❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovassa käytössä on paita kyllä ollut! Kiitos, mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle! :)

   Poista
 2. Vau, tosi hieno paita! Tuollaisia paitoja minäkin kaipaisin omaan vaatekaappiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On niin kiva kun onnistuu kaavan valinnassa ja vaate pääsee oikeasti käyttöön..

   Poista
 3. Todella kaunis paita 💛 Ja aivan upean syksyisen sävyinen. Ihanat kuvat 🤗

  VastaaPoista
 4. Just niin ihan syksyn väri. Tykkään.💛 Kiva malli,sopiva pituus. Oikea käyttöpaita!💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Syksyn tullen oli kiva taas kaivaa tämä paita kaapista käyttöön.. :)

   Poista
 5. Hyvä esimerkki siitä, miten paidan malli on ajaton. Justiin yksi päivä mietin millaisia paidan helmoja sitä osaisikaan ommella ja käyttää tunikakauden jälkeen, kun malli lähti levenemään jo rintojen alta. Näppärä paita tämä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mietintä täällä.. Mulla on pitkä takki hakusessa, että niitä pitkiä helmoja voisi käyttää yhä vieläkin... :D

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..