maanantai 26. elokuuta 2019

Kinuskikakut 100-vuotiaalle

Sain pyynnön tehdä mieheni mummun 100-vuotissynttäreille kaksi 30 hengen kakkua. Kakuissa on sama Omar-täyte kuin edellisen viikonlopun kakuissa, mutta tällä kertaa laitoin väliin vielä lisäksi ruusunmarja-omenahilloa.

Ajatus oli, että molempiin kakkuihin olisi tullut ruusuja ja pihlajanmarjoja, mutta en saanut niitä millään asettumaan nätisti ja niinpä laitoin ruusut toiseen ja pihlajanmarjat toiseen. Pahoittelut todella huonoista kuvista.

maanantai 19. elokuuta 2019

Kinuskikakku Omar-täytteellä

Eilen juhlistimme kahden lapsemme syntymäpäiviä. Tiesin jo hyvissä ajoin olevani viikonloppuna töissä ja ennakoin leipomisia pakkaseen valmiiksi. Vain täytekakun jätin viikonlopulle työvuorojen lomassa tehtäväksi. Sitten kävi niin, että meillä sattui käymään perjantaina vieraita sekä aamulla että iltapäivällä, ja yhtäkkiä yhdeksän aikaan illalla muistin että ainiinjoo, munhan piti leipoa tänään kakkupohja.. :D

No, kakku tuli kuin tulikin ajallaan valmiiksi. Täytteen tein Tarun Omar-juustokakun ohjeella. Täyte oli kyllä hyvää, mutta olisi ehkä näin kakun välissä kaivannut jotakin hilloa kaverikseen. Kinuskia olisi päälle saanut olla ainakin tuplasti, mutta en hoksannut että uusi isompi vuokani on oikeasti ihan niin paljon isompi kuin edeltäjänsä. Nakukakuksi suunniteltu kakku sai sittenkin viime hetkillä kermaa kylkiinsä, tosin vähän huolimattomasti levitettynä. Koristeet löytyivät kotipihan pihlajasta.

Tulevana viikonloppuna pääsen taas leipomaan täytekakkuja, tällä kertaa 100-vuotiaalle. :)



Pohja: 10 munan sokerikakkupohja


Omar-täyte:
1+3 dl kermaa
1 pss Omar-kermakarkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
(1/2 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä

Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa ja anna karkkien sulaa kerman joukkoon. Jätä kastike jäähtymään. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa loppu kerma (3dl) ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten tuorejuusto-Omarkastikeseos ja kerma keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta saakka sekoittaen täytteeseen.