lauantai 16. toukokuuta 2020

Täytekakku 40-vuotiaille

Eilen juhlimme pienellä porukalla kahta nelikymppistä ja samalla pienen tyttövauvan rotinoita. ❤️ Toisen päivänsankarin kanssa 25 km:n matka taittui mennen tullen polkupyörillä. Paluumatkalla puolenyön tienoilla alkoi pimeys jo hieman haitata kun vastaan tulevien autojen valot häikäisivät niin kovasti. Onneksi silloin olimme jo lähellä kotia.

Pienen, 20 cm kakun tein gluteenittomana ja laktoosittomana.. Täytteeseen kokeilin uutta ohjetta, joka oli oikein toimiva ja pääsee kyllä takuulla jatkoon. Minulla oli vadelmakakku mielessä, mutta vadelmia ei enää ollutkaan tarpeeksi ja niinpä heitin sekaan myös mustikkaa. Koriste on sokerimassaa.

Marjamousse täytekakun väliin

Marjamousse

5 liivatelehteä
300 g marjoja (tässä vadelma & mustikka)
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 Tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua/vettä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto, lisää marjasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokerit. Kuumenna mehu/vesi kiehuvaksi ja liota hyvin puristellut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta asti sekoittaen täytteen joukkoon. Kääntele seos nuolijalla sekoittaen kermavaahdon joukkoon.

Ps. Alkujaan ohje on vadelmamoussekakku, joka löytyy täältä. Itse puolitin täytteen määrän ja siltikin käytin vain puolet täytteestä 20 cm vuokaan tehtyyn kakkuun. Eli täytteestä riittää hyvät kerrokset jopa 26 cm kakun kahteen väliin.

perjantai 1. toukokuuta 2020

Sydäntyyny kummitytölle

Tein tänään syntymäpäiväänsä viettävälle kummitytölle lahjaksi sydäntyynyn. Tyyny on tehty samalla paper piecing -tekniikalla kuin aiempikin sydäntyyny, mutta isommista paloista ja vain kolmesta eri kankaasta. Sopivan väristä vetoketjua minulla ei ollut mutta en malttanut keskeyttää tekemistä, joten niinpä laitoin vetskarin tilalle vaaleanpunaiset sydän-painonapit. Tyynyn koko on 35x35cm.
Kaava on ostettavissa Etsyssä.
Kankaat kaapin kätköistä.