Sivut

tiistai 24. elokuuta 2010

Mysli


Törmäsin jossakin omatekoisen myslin ohjeeseen, ja kuten arvata saattaa, sitähän piti heti itsekin tehdä.. Googlettamalla reseptejä löytyikin vaikka kuinka, mutta kaksi sellaista jotka otin oikein ylös. Toinen löytyi Bella Vanilla -blogista, ja tämän onnistuin harmikseni polttamaan.. Sitten uusi yritys, ja tällä kertaa Quinoaa! -blogin reseptillä. Tässä jälkimmäisessä paistoaika oli hiukan lyhyempi ja sen ajan ehdin päivystää vieressä. Yksi lapsista istui oikeasti uunin vieressä koko vartin "ettei äiti vaan polta tätäkin"..  Meillä lapset ei suostu syömään esim. leipää jossa on siemeniä, mutta tämä maistui heillekin jogurtin kanssa. Hyvää oli!



10 dl kaurahiutaleita

1 dl murskattuja maapähkinöitä

2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl pellavansiemeniä tai -rouhetta (tätä en laittanut koska ei ollut)

1 dl oliivioljyä (käytin rypsiä)

3 rkl hunajaa

250 g rusinoita

-kuivattuja hedelmiä/marjoja maun mukaan (laitoin kuivattua omenaa n. 100 g)

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Aloita sekoittamalla kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään. Kuumenna oliivi/rypsiöljy kattilassa hunajan kanssa, mutta ei kiehuvaksi asti! Kaada kaura + muut sekaan ja kääntele kunnolla niin, että seos on tasaisesti öljyhunajassa. Levitä mysli pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen noin 15 minuutiksi. Muista vahtia mysliä koko ajan ja välillä käännellä sitä lastalla, sillä se palaa herkästi. Sekoita valmiiseen mysliin rusinat ja kuivatut hedelmät/marjat. Säilytä tiiviisti suljetussa muovi-/lasipurkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..