Sivut

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Mehevät porkkanamuffinit


Pitkästä pitkästä aikaa taas blogia päivittämässä. Viime aikoina ei oikein ole tullut mitään tehtyä, tai ne mitä on yrittänyt, on epäonnistuneet.. Laitoin pinon vanhoja Kodin Kuvalehtiä kiertoon, ja ennen sitä oli kopioitava kaikki kokeilemattomat reseptit talteen.. :) Tässä ensimmäisenä kokeiltu resepti, joka löytyi jostakin Kodin Kuvalehden numerosta Banaani-kanelimuffinien nimellä. Laitoin banaanin tilalle porkkanaa, koska en itse jotenkin ole oppinut pitämään banaanin mausta leivonnassa.. (täytekakku on toki asia erikseen.. :)) Hyviä näistä tulikin, mutta kuorrutus kyllä jäi todella löysäksi ja valui ikävästi alas.. Vihdoinkin sain hankituksi muffinipellin, ja muffinit kohosivat ensimmäistä kertaa YLÖSpäin eikä levinneet rumasti!! :)



noin 12 kpl

 

150 g sulatettua voita

2 kananmunaa

2 dl maitoa, piimää tai kermaviiliä

2 dl sokeria

1 dl porkkanaraastetta (tai 1 banaani)

4 dl vehnäjauhoja

1/2 dl rusinoita tai pähkinärouhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

 

Kuorrutus

200 g sulatejuustoa

4 dl tomusokeria

 

Sulata ja jäähdytä rasva ja kaada se kulhoon. Sekoita joukkoon munat, kermaviili ja sokeri. Lisää seokseen porkkanaraaste (tai soseutettu banaani). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikinaa muffinivuokiin niin, että taikinaa on 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Sekoita sulatejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutusta lämpimien muffinien pinnalle, niin että juusto hieman sulaa ja jähmettyy tasaiseksi. Koristele ripauksella kanelia tai pähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..