Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2012

Pehmeä marjapiirakka



Viime viikolla käväisin K-kaupassa ja mukaan tarttui helmikuun Ruoka Pirkka -lehtinen. Sieltä löytyi tämän marjapiirakan ohje, jota kokeilin samantien. Vein piirakan töihin, ja kauppansa teki! Hyvää oli, varmasti tulee tehtyä toistenkin tällä ohjeella! Marjat vaan uppos taikinaan aika syvälle. kun Ruoka Pirkan kuvassa marjat oli niin nätisti piirakan pinnalla.. Mutta eipä tuo makuun mitään vaikuttanut, näköön vain!


 




 


Pehmeä marjapiirakka


 


2 kananmunaa


2 dl sokeria


2 dl kermaa tai kermamaitoa


4 dl vehnäjauhoja


2 tl leivinjauhetta


1 tl vaniljasokeria


100 g voita sulatettuna


200 g mustikoita


200 g vadelmia


 


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen kerma, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu rasva. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Ripottele päälle jäiset marjat. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..