Sivut

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tomaatti-kinkkupiirakka, gluteeniton

Nyt tuntuu että tämä blogi on muuttumassa pikkuhiljaa gluteenittomaksi, mutta ehkä asia vielä korjaantuu.. :) Nyt on Iidan synttärit juhlittu, joiden vuoksi olen viime aikoina niin paljon gluteenittomia leiponut, osa vieraista kun oli gluteenittomia. Suolaiseksi palaksi tein tomaatti-kinkkupiirakkaa, jonka ohje löytyi Pirkan gluteeniton jauhoseos -pussin kyljestä. Hiukan tuli muokattua tuota ohjetta, lähinnä täytteiden osalta. Piirakasta en saanut kunnollista kuvaa kun tuo kamera on mitä on.. Mutta piirakka oli maistuvaa, ja tästähän voi tehdä vaikka mitä variaatioita mausteita ja täytteitä vaihtamalla.. Pohjataikina oli aika mukavaa käsitellä..
 

 
Gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka
 
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl perunasoseaineksia
1 tl leivinjauhetta
1 tl basilikaa
1/2 tl timjamia
100 g leivontamargariinia
1 dl omenatäysmehua (laitoin vettä)
 
Täyte:
n. 100 g purjoa
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200 g ylikypsää saunapalvikinkkua*
1/2 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (à 200 g)
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
*omat lisäykset/korvaavat:
saunapalvikinkun tilalle laitoin 230 g savusuikaleita ja muutaman siivun poron kylmäsavupaistia
+ lisäsin munaseokseen n. 150 g juustoraastetta
 
Valmista ensin täyte. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuullota purjosilppu aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi kinkku ja tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat.
 
Sekoita keskenään jauhoseos, perunasoseainekset, leivinjauhe, basilika ja timjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu (tai vesi). Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
 
Ripottele vuokaan purjot, kinkut ja tomaatit. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 25-30 min.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..