Sivut

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Mikromutakakku

Tämä supernopean mutakakun tai suklaakakun ohje on julkaistu jo blogin alkuaikoina, täällä, mutta ajattelin julkaista tämän vielä uudelleen.. Nimittäin tämä jos mikä on resepti joka kannattaa pitää yllätysvieraiden varalta pöytälaatikossa käden ulottuvilla. Kakun ehtii tehdä vaikka vielä silloin kun vieraat astuvat ovesta sisään.. Oikeasti!
Mutakakku mikrossa
 
100 g voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
0,9 dl vehnäjauhoja
½ dl leivontakaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 
Sulata ja jäähdytä voi. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, leivontakaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri nopeasti käsivispilällä sekaisin. Yhdistä jauhoseokseen munasokeriseos ja jäähtynyt voi. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina mikronkestävään piirakkavuokaan ja paista mikrossa 800W 3-3,5 minuuttia. Jos haluat kypsemmän kakun, paista 30 sekuntia kerrallaan niin kauan kun kakku on mielestäsi sopivan kypsää. Anna jäähtyä vuoassaan. Tarjoa vähän lämpimänä tai täysin jäähtyneenä. On yhtä hyvää kummin vain! :)
 
Huom!
Olen käyttänyt voin sijasta myös (1dl) rypsiöljyä ja onnistuu niinkin!

12 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Meillä tykätään mutakakusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan! :) Ja kiitos kommentista, Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  2. Jo on kätevää:-) . Pikaleivonnaisten ohjeita kyllä tarvitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä on kyllä todellinen pikaleivonnainen!! :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, tämä pitää laittaa muistiin! Ja suuret kiitokset aivan ihanasta ilahduttavasta postista! Heijastin on kuin aurinko tähän pimeään vuodenaikaan, kiitos <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :) Kiva jos postini ilahdutti! Ja kiitokset vielä myös itsellesi niin ikään aivan ihanasta postista! :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  4. Vaude, justiin viime viikonloppuna tein oikeen uuniin mutakakun, mutta lopputulos oli vähän kuiva.. :D tätä täytyyki seuraavaks kokeilla ku tekee mieli mutakakkua ku on niin simppeli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä! :) Ja ei kannata paistaa liian kauan jos haluaa sen olevan mutaista! :) Kiitos Lilla!

      Poista
  5. Kiitos ohjeestä! tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Mikroreseptit ovat käteviä yllätysvieraille :) Munkin blogista löytyy omppupiirakka. Pitänee joskus kokeilla tätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotakin omppupiirakkaakin olen joskus kokeillut. Täytyypä tsekata onko sama kuin sinulta löytyvä. Kokeile ihmeessä! :) Kiitos MinnaT!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..