Sivut

torstai 5. maaliskuuta 2015

Seeprakakku - vai sittenkin lehmäkakku?

Vielä viimeinen resepti kuopuksen viime sunnuntaisilta 1-vuotis synttäreiltä. Koska parempi puoliskoni ei kakussa tykkää juuri muista klönteistä kuin banaanista, tein täytekakun lisäksi synttäreille myös hyydykekakkua. Ohje on peräisin kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit. Seeprakakku tästä ei kyllä mielestäni tullut, vaan ennemminkin lehmäkakku.. :) Alku näytti lupaavalta, räpsinkin muutamia kuvia alussa..
Mutta loppua kohden tumma kakkumassa jähmettyi hieman eikä levinnyt enää samalla tavoin kuin vaalea, ja niinpä kuviosta ei tullut ihan sitä mitä piti.. Kakun keskiosakin siirtyi vähän toista reunaa kohti.. Vaalea massa levisi aina juuri lisätyn tumman osuuden päälle..
Hyvää kakku kuitenkin oli, vaikkei ulkonäöltään ollutkaan ihan sitä mitä piti.. :)
Seeprakakku
 
Pohja:
250 g Domino-keksejä
50 g voita
 
Täytevaahto:
5 dl vispikermaa
600 g vaniljajogurttia
 
Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
120 g valkosuklaata
½ dl vettä
 
Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
4 liivatelehteä
100 g tummaa suklaata
3/4 dl vettä
 
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperille. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
 
Vaahdota vispikerma. Lisää vaniljajogurtti. Jaa täytevaahto kahteen yhtä suureen osaan.
 
Laita kummankin suklaatäytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
 
Paloittele tumma suklaa ja valkosuklaa eri lautasille ja sulata molemmat mikrossa miedolla lämmöllä.
 
Kuumenna täytteiden vedet kiehuviksi. Sulata molempiin liivatteet.
 
Valmista ensin vaalea täyte niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vatkaa toiseen vaahtopuolikkaaseen valkosuklaa ja liivateseos ja toiseen puolikkaaseen tumma suklaa ja liivateseos huolellisesti sekoittaen.
 
Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa täytettä noin desilitra kerrallaan. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin myös keskiosaan tulee tiheä rengaskuvio.
 
Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
 
***
Tässä vielä tuosta kirjasta napattu kuva, mistä näkee minkälainen kakun olisi pitänyt olla.. :)
 

8 kommenttia:

  1. Seepra tai lehmä, hienon näköinen jokatapauksessa! Ja taas kasvoi "tätä täytyy testata-lista" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lista tuntuu kasvavan itselläkin välillä aikamoiseksi.. :) Kiitos Kirsi!

      Poista
  2. Voi että ihailen, kun jaksat testailla erilaisia reseptejä:) Itse olen vähän saamaton siinä asiassa. Tulee helposti tehtyä niitä testattuja ja hyväksi koettuja. Saisi kyllä vähän vaihtelua tarjottaviin, kun enemmän rohkenisi kokeilla. Tekemäsi kakku on minusta aivan upean näköinen ja todella herkullisen näköinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kokeilla uusia reseptejä. Mutta on minulla myös tosi paljon niitä samoja varmoja reseptejä millä tulee useammin tehtyä.. :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. Onpa tosi upean näköinen, keväämmällä tulossa taas paljon juhlia, pitääköhän itsekin laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittelin aluksi kovasti kun kakku ei näytä ihan siltä miltä piti, mutta onhan se ihan hauskan näköinen noinkin.. :) Kannattaa kokeilla! Kiitos Krista! :)

      Poista
  4. Täällä kans yksi, joka haluaa kokeilla, kunhan vain saisi aikaseksi. Todella loistavan näköinen leikkauspinta, kuviot selvästi näkyvät. t. P

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..