Sivut

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Banoffee

Parisen vuotta sitten banoffeeta kokeiltiin hyvin monissa blogissa. Minä en silloin saanut koskaan aikaiseksi. En juurikaan välitä banaanista ja ei vain koskaan tullut tehtyä mitään muutakaan variaatiota.. Pari viikkoa sitten meillä hajosi uuninluukku ja se asettaa aika isot rajoitukset leivonnalle ja ruuanlaitolle.. Siksipä viime aikoina blogissa onkin ollut esillä lähinnä vain käsityöt.. Jotain halutti kuitenkin leipoa ja kun saimme ison laatikollisen banaania, päätin vihdoinkin kokeilla banoffeeta kun kaikkia muitakin aineksia oli valmiina ja valmistukseen ei uunia tarvita. Keitin kondensoidun maidon eilen ja kun ajatus oli tehdä tätä jo silloin, jätin purkin jääkaappiin jäähtymään. Ja unohdin sen tietenkin sinne kun tekeminen siirtyikin tälle päivälle.. Oletan että sen vuoksi kinuski ei tahtonut tulla millään purkista ulos ja kun levitin sen keksipohjalle, keksinmurut lähtivät osittain kinuskin mukana.. 

Hyvää, mutta äklön makeaahan tämä oli. Lapset tykkäsivät kovasti ja juhlistimmekin tällä samalla yökylässä olevan serkkupojan ja kummipoikamme vanhenemista.
Banoffee
 
Pohja:
260 g LU Bastonge-keksejä
75 g voita

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa (karamellisoituna)
2 banaania
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
1-2 banaania
fariinisokeria

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Minulla vuoan halkaisija oli 24 cm. Laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Pilko banaanit ja vaahdota kerma ja sokerit. Levitä keksimurujen päälle kinuski, pilkotut banaanit ja kermavaahto.

Siirrä kakku tarjoilualustalle ja koristele juuri ennen tarjoilua banaaniviipaleilla ja fariinisokerilla.

17 kommenttia:

  1. En ole kokeilllut vielä mutta mieli tekisi... Näyttää herkulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa ihmeessä! :) Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

      Poista
  2. Olen tehnyt aika lailla vastaavaa, josta ajattelinkin blogata :) Tämä on herkku, joka on melko makeaa, mutta loistavan hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, makeutta ei tästä kyllä puutu.. :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  3. En ole itse banoffeeta koskaan tehnyt mutta makeudesta olen kyllä kuullut. Melkeinpä luulen, että minuun uppoaisi juuri tuon makeutensa vuoksi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten tätä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla jos makea uppoaa! :) Kiitos Oman näköinen!

      Poista
  4. Olen pari kertaa tehnyt banoffeeta ja mielestäni se on ollut seuraavana päivänä vielä parempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin useista ohjeista luin, mutta meillä ei seuraavalle päivälle jäänyt muruakaan.. ;) Kiitos sinulle kommentista!

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja tuhannesti anteeksi Hanna Mi, onnistuin tabletin kanssa sählätessä poistamaan kommenttisi! :( Yllättävän hyvin banaani tähän kuitenkin sopi, vaikka luulen että esim. vadelmilla olisi vielä enemmän mun makuun! :)

      Poista
    2. Ei mitään :). Minulla sama ongelma aina kännykän kanssa kommentteihin vastatessa, ei satu sormi oikeaan kohtaan ;).

      Poista
  6. Mun herkkua! :D Olen kokeillut banaanin lisäksi ainakin mustikalla, mansikalla ja vedelmalla. Banaanilla ehkä kuitenkin paras. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla että näihin aineksiin se banaani on kuitenkin paras, mutta taidan silti joskus kokeilla jotain muutakin variaatiota.. ;) Kiitos Hanna!

      Poista
  7. Oi! Banoffee on ihanaa! Nam! Kaikkea kaunista sinulla!

    VastaaPoista
  8. Oi oi... tää on niin herkkua! Koskahan viimeksi olen tätä tehnyt... täytyy korjata tilanne :) Tämä kyllä vie hetkeksi makeannälän ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..