Sivut

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Jauhelihapasteijat

Viikonlopun synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tein jauhelihapasteijoita. Olin miettinyt juuri pääni puhki vaihtoehtoja, kun Kirsi antoi minulle idean.. Joulutorttulevyjä oli vielä yksi paketti joululta pakkasessa ja jouduinkin käymään vielä kaupan pakastealtaan kautta.. Minä tein pasteijat jauhelihasta. Varmuudeksi laitoin sinihomejuustoa vain osaan, mutta hyvin olisi voinut laittaa kaikkiinkin, sillä ne sinihomejuustoa sisältävät hävisivät tarjottimelta ensimmäisenä ja saivat kovasti kehuja. Tykkäsin näistä itsekin kovasti!
Alla minun versioni pasteijoista.
Jauhelihapasteijat
40 kpl

20 kpl torttutaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun

Täyte:
500 g jauhelihaa
200 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
2 dl juustoraastetta
1 rkl jauhelihamaustetta (Santa Maria)
sinihomejuustomuruja

Sulata torttulevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa torttulevyt kahteen osaan ja taittele levyistä torttuja haluamasi mallin mukaan. Voitele munalla.

Ruskista jauheliha, sekoita tuorejuusto ja juustoraaste sekaan. Laita jokaiselle tortulle täytettä reilu ruokalusikallinen. Ripottele tortuille halutessasi vielä sinihomejuustomuruja. Paista torttuja 225 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

***

Tulevana viikonloppuna on sitten tyttären synttäreiden vuoro. :)

12 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyviltä ja just sopivan simppeleiltä synttäreille tehtäväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat ja niin helppoja synttäritarjottavia!

      Poista
  2. Nam,miten herkullisen kuuloisia. Täytyy kokeilla kyllä!

    VastaaPoista
  3. Juurikin sopivan peruksia, että lapsille varmaan maistuisivat täälläkin! :) Muistiin siis!

    VastaaPoista
  4. Herkullista:) Juuri mietinkin, että pitäisi tehdä pakasteessa olevasta torttutaikinasta pasteijoita:)

    VastaaPoista
  5. Herkkua taas :)! Minäkin tykkään tehdä torttutaikinasta pasteijoita, ne on niin nopsia valmistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan.. :) Kiva tehdä joskus tällaisia nopeita leipomuksia..

      Poista
  6. Minullakin olisi vielä torttutaikinaa pakkasessa. Voisi kokeilla vaihteeksi jotain suolaista ja pasteijat, joissa on aurajuustoa, ei voi olla kuin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista, olenko aiemmin tehnytkään torttutaikinasta mitään suolaista. Mutta ehdottomasti teen toistekin! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..