Ei mennyt ihan niin kuin strömsöössä.. Suunnittelin tekeväni pojan synttäreille kakkosen mallisen autoratakakun. Vaan normaali pyöreä kakku oli kuitenkin lopputulema.. Mustavalkoisesta ideasta en kuitenkaan päässyt eroon, joten kokeilin niinkin ihmeellistä täytettä kuin lakritsimoussea ja päälle tein lakritsikuorrutteen. Koskaan aikaisemmin ei ole kakku tuhoutunut yhtä nopeasti joten hyvää taisi olla. (Taidanpa kuitenkin jatkossa pitäytyä vähän perinteisemmissä mauissa.. ;) )
Ensimmäinen kakkupohja jäi hieman raa'aksi.. Kaavittuani kaiken taikinaisen pohjasta pois, jäljelle jäi ohuen ohut kakkupohja. Onneksi olin aloittanut ajoissa ja ehdin leipasta vielä uuden pohjan.. Muutama vieraista oli laktoosittomia ja niinpä kaakun piti olla laktoositon. Pieni kämmi kävi siinäkin, nimittäin päälliseen tulevat karkit eivät olleetkaan laktoosittomia.. Muilta osin kakku oli kuitenkin laktoositon. Tietääkö kukaan, saako lakritsia ylipäätään laktoosittomana?
Ensimmäinen kakkupohja jäi hieman raa'aksi.. Kaavittuani kaiken taikinaisen pohjasta pois, jäljelle jäi ohuen ohut kakkupohja. Onneksi olin aloittanut ajoissa ja ehdin leipasta vielä uuden pohjan.. Muutama vieraista oli laktoosittomia ja niinpä kaakun piti olla laktoositon. Pieni kämmi kävi siinäkin, nimittäin päälliseen tulevat karkit eivät olleetkaan laktoosittomia.. Muilta osin kakku oli kuitenkin laktoositon. Tietääkö kukaan, saako lakritsia ylipäätään laktoosittomana?
Pohja: n. 5 munan sokerikakkupohja
Kostutus: sitruunalimsa
Täyte: lakritsimousse
Päällinen: lakritsikuorrute
Pursotukset: 4 dl laktoositonta vispikermaa
Lumihiutale-koristeet: sokerimassaa
Lakritsimousse
laktoositon
riittää 24 cm kakkuun 1-2 väliin
4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl laktoositonta lakritsikastiketta
3/4 dl sokeria
tilkka vettä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja lakritsikastike. Kiehauta tilkka vettä ja sulata hyvin puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan pohjasta saakka sekoittaen.
Lakritsikuorrute
halkaisijaltaan 24 cm kakkuun
(muokattu Kinuskikissan ohjeesta)
2 dl kuohukermaa
1 pss Hopea Toffeeta
Mittaa kerma ja karkit kattilaan. Kiehuta lieden keskiteholla kunnes kaikki karkit on sulaneet ja jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Jäähdyttele seosta pari minuuttia ja kaada kakun päälle. Tasoittele tarvittessa lastalla tai palettiveitsellä.
Kostutus: sitruunalimsa
Täyte: lakritsimousse
Päällinen: lakritsikuorrute
Pursotukset: 4 dl laktoositonta vispikermaa
Lumihiutale-koristeet: sokerimassaa
Lakritsimousse
laktoositon
riittää 24 cm kakkuun 1-2 väliin
4 liivatelehteä
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl laktoositonta lakritsikastiketta
3/4 dl sokeria
tilkka vettä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto ja lakritsikastike. Kiehauta tilkka vettä ja sulata hyvin puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan pohjasta saakka sekoittaen.
Lakritsikuorrute
halkaisijaltaan 24 cm kakkuun
(muokattu Kinuskikissan ohjeesta)
2 dl kuohukermaa
1 pss Hopea Toffeeta
Mittaa kerma ja karkit kattilaan. Kiehuta lieden keskiteholla kunnes kaikki karkit on sulaneet ja jatka keittämistä vielä n. 5 minuuttia. Jäähdyttele seosta pari minuuttia ja kaada kakun päälle. Tasoittele tarvittessa lastalla tai palettiveitsellä.
Tuo kuorrute houkuttaa kokeilemaan. Leikkautuuko pinta hyvin vai koveneeko viileässä? Kaunis kakku.
VastaaPoistaNo ei kun kokeilemaan! :) Hyvin leikkautui kuorrute!
PoistaKaunis! Varmasti super hyvää :) Oma suosikki kakkuni on ehdottomasti lakritsi!
VastaaPoistaItse tykkään lakritsista kyllä karkkeina ja jäätelönä, mutta kakku-versiona en oikein tykännyt.. Onneksi muille maistui! :) Moussen sekaan olisi voinut heittää vielä turkinpippurirouhettakin, mutta tuli mieleen niin myöhään enkä viitsinyt enää siinä vaiheessa kauppaan lähteä..
PoistaAivan upea kakku! Minä oon kaikkea muuta kuin leipuri, mutta se parhaiten onnistunut kakku oli hopeatoffee täytteellä ja kostutus tujakalla sitruunamehulla, ihan huippu yhdistelmä. Lapsille ei vaan uponnut :P
VastaaPoistaKiitos! :) Sipaisu lemon curdia vielä sitruunamehun lisäksi voisi olla hyvä, jos sitruunan ja lakritsin yhdistelmästä tykkää.. Lapset on joskus kummallisia.. ;)
PoistaKomee kakku :) onnea kaksivuotiaalle!
VastaaPoistaVoi vitsi kuinka hieno kakku jälleen!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaTodella upea kakku! Tuo lakritsikinuski on kyllä hyvää. Tein työkaverilleni täytekakun, johon tuli vastaavanlainen päällys. En käyttänyt hopeatoffeeta vaan niitä irtokarkkeina myytäviä isoja fudgekarkkeja ja hyvää tuli. Ei taida tosin nekään olla laktoosittomia.
VastaaPoistaKiitos! En olekaan koskaan huomannut irtokarkkipisteissä sellaisia fudgeja.. Mutta taitaisivat olla kyllä helpompia ja nopeampia käyttää kuin paperipäällysteiset hopeatoffeet.. :D
PoistaMinä tykkään lakritsista! Taitaisi maistua minullekin. En taida tohtia edes leipomaan tätä....
PoistaVarmasti maistuisi.. :)
PoistaVoi nam! Kuulostaa minun makuuni sopivalta ja näyttää todella kauniilta kakulta! Lakuja saa ainakin gluteenittomina, en kyllä muista valmistajaa. Olisikohan samalla myös laktoosittomia? Lakritsiuute kai on ainakin ihan laktoositon ja gluteeniton.
VastaaPoistaKiitos vinkistä. Aika usein gluteenittomat tuotteet on myös laktoosittomia, vaikkei toki aina.. Täytyypä katsella joskus sillä silmällä lakuja ja tuo uutehan voisi olla kätevä!
Poista