Sivut

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Suklaakakku pätkismoussella

Tänään on talviturkki heitetty jokeen ja herkuteltu enemmän kuin olisi järkevää.. :) Vietimme siis kaksosten 14v ja pikkuveljen 5v syntymäpäiviä ja synttäreille leivoin suklaisen kakun. Kakkupohjan ohje on Suklaapossun mielettömän mehevä suklaakakkupohja. Halkaisin pohjan kahteen osaan, (ohjeesta poiketen kostutin pohjat vaniljamaidolla) ja väliin laitoin pätkismoussea. Päälle tein suklaaganachen ja reunoiltaan tämä on tällainen naku-versio.. Päälle kippasin kolmesta pussista erilaisia karkkeja. Pohja kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoamista ja täyte päivää ennen. Ganachen voi tehdä päivää ennen tarjoamista, tai vasta tarjoilupäivänä. Jos ganachella haluaa kuorruttaa myös kakun sivut, kannattaa ohje vähintäänkin tuplata.
Pohja:
50 g tummaa suklaata
125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun, n. 24 cm irtopohjavuokaan ja paista 170 sateisessa uunissa n. 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppuvaiheessa, jotta pinta ei pala. Anna jäähtyä.

Pätkismousse:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl Pätkis-suklaalevyä (200 g)

Sulata suklaat varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa.

Suklaaganache:
0,5 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Kiehauta kerma kattilassa ja paloittele suklaat kermaan sulamaan, sekoittele välillä.


14 kommenttia:

  1. Oijoi miten näyttää hyvältä tuo kakku ja varmasti maistuu myös:) Kiitos ohjeesta se on otettava heti ylös! Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pohja pelkiltään on hieman mauton, mutta täytteen kanssa oikein hyvä kokonaisuus. Kokeile ihmeessä! Mukavaa viikkoa! :)

      Poista
  2. Oi miten upea kakku 👍 Olet kyllä mestari loihtimaan näitä herkkuja 😍

    VastaaPoista
  3. Vaude mikä kakku, niin upea ja herkullisen näköinen 😋😍

    VastaaPoista
  4. Tässä on kakku mun mieleen. Oikeastaan kaikki moussekakut on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moussekakut on siitä hyviä (maun lisäksi), että sellaisen voi tehdä jo päivää tai paria ennen tarjoamista valmiiksi. Helpottaa kummasti vaikkapa juhlien järjestämistä. :)

      Poista
  5. Namskis!
    Tuo ganache on ihana kuorrutus ja päällinen. Ja tuon kakun herkullisuus on taattu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ganachen on kyllä herkullinen kuorrute ja niin helppo tehdä! :)

      Poista
  6. Aivan ihana kakku! 😍😋

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..