Sivut

lauantai 16. toukokuuta 2020

Marjamousse täytekakun väliin

Marjamousse

5 liivatelehteä
300 g marjoja (tässä vadelma & mustikka)
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 Tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua/vettä

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto, lisää marjasoseen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää sokerit. Kuumenna mehu/vesi kiehuvaksi ja liota hyvin puristellut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta asti sekoittaen täytteen joukkoon. Kääntele seos nuolijalla sekoittaen kermavaahdon joukkoon.

Ps. Alkujaan ohje on vadelmamoussekakku, joka löytyy täältä. Itse puolitin täytteen määrän ja siltikin käytin vain puolet täytteestä 20 cm vuokaan tehtyyn kakkuun. Eli täytteestä riittää hyvät kerrokset jopa 26 cm kakun kahteen väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..