Heinäkuun viimenen päivä tuli 6 naimisissaolovuotta täyteen, joten kakun paikkahan se oli.. :) Koristelu on lasten käsialaa.. Pohja on 4 munan kaakaokakkupohja, kostutus spritellä. Välissä banaania viipaleina sekä 1 prk Flora Vispiä johon sekoitettu 100 g sulatettua minttukrokantti-suklaata. Ja pursotukset Flora Vispiä.
Sivut
▼
lauantai 31. heinäkuuta 2010
perjantai 30. heinäkuuta 2010
4 munan kaakaokakkupohja
4 kananmunaa (n. 1 lasi)
1 lasi sokeria
1 lasi kaakao- ja vehnäjauhoja (kaakaota 1/4, vehnäjauhoja 3/4)
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi ja kääntele varovasti käsin muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.
torstai 29. heinäkuuta 2010
Suklaakerroskakku
Lainasin ystävältäni kirjan Maittavat suklaaherkut, jossa olikin toinen toistaan parempia ohjeita.. Tämä oli nyt ensimmäinen jota testasin. Hyvää oli, mutta ensi kerralla kyllä kostuttaisin pohjia, sillä sen verran kuivakkaa oli.. Lisäksi tekisin väleihin ja päälle tulevaa kreemiä ainakin puolitoistakertaisen annoksen, koska väleihin ei mielestäni tullut kreemiä tarpeeksi.. Muuten oli kyllä hyvää...
Suklaakerroskakku (10 hlö)
7 kananmunaa
200 g sokeria
150 g jauhoja
50 g kaakaojauhetta
50 g sulatettua voita
kreemi: (ohjeen mukainen, 1-kertainen annos)
125 g voita
200 g tummaa suklaata
50 g tomusokeria
Laita neliön muotoisen irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele reunat. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja sekoita puolet niistä muna-sokeriseokseen. Kaada sekaan voisula ja sitten loput jauho-kaakaoseoksesta. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa 30-35 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna kakun jäähtyä.
Sulata voi ja suklaa yhteen, nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa jäähtynyt seos niin sakeaksi, että sen voi levittää kakulle. Leikkaa kakku pitkittäin kahtia ja puolikkaat kolmeen kerrokseen. Kokoa palat levittäen palojen väliin kolme neljännestä suklaakreemistä. (Kostuta paloja halutessasi esim. kahvilla.) Peitä kakku lopulla kreemillä ja koristele.
tiistai 27. heinäkuuta 2010
Koristeita
Tässä tämän päiväisiä koristeita. Osa näistä on menossa perjantaiksi ristiäiskakkuun, mikäli kelpaavat, ja loput jäävät sitten varastoon myöhempää käyttöä varten.. Laitan kuvat nyt tänne näytille, jotta kakun saaja voipi käydä katsomassa ja sanomassa mielipiteensä! Eli mennäänkö näillä vai teenkö jotain erilaista? :)
(kumpi parempi?)
(näitä on yhteensä 6 kpl, yksi ei näköjään tullut kuvaan..)
(kahdessa keskellä sokerihelmi.. en oikein osaa päättää onko hyvä vai huono.. kuva ainakin on huono..)
(pieniä lehtiä)
(isompia lehtiä, nämä taivutin mutta tein näitä myös suoria..)
Mustikkarahka
Olin viime viikolla joku päivä mustikassa ja tokihan niistä täytyi jotain tuoreeltaan tehdä. Rahkapurkki sattui olemaan pian vanhaksi menossa, siispä sitä.. Omasta mielestäni rahkaan sopii silti paremmin pakastetut mustikat kuin tuoreet, mutta olihan se hyvää näinkin..
Mustikkarahka (4-5 hlö)
2 1/2 dl Flora Vispiä
250 g maustamatonta maitorahkaa
1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1/2 - 1 dl sokeria
3 dl mustikoita
Vaahdota Flora Vispi. Sekoita vaahtoon maitorahka ja maito, mausta sokereilla. Lisää lopuksi mustikat.
perjantai 23. heinäkuuta 2010
Valkosuklaakakku
Tämän valkosuklaisen kuivakakun resepti on ollut reseptikansiossani jo vuosikaudet, mutta ei vain ole tullut koskaan sitä testattua.. Viime viikolla hain tarvikkeet ja oli tarkoitus tehdä viemisiksi kun käytiin kotonani.. Migreenin takia sitten jäi koko kakku tekemättä silloin. Nyt sitten tein kakun, ennen kuin aineet menee vanhaksi, ja ajatuksella että viedään se anoppilaan kun siellä eilen kävästiin.. Ja tuossahan tuo yhä edelleen pöydällä seisoo, taitaa päätyä lopulta pakkaseen!! ;D Jotenkin sain pinnasta kauhean tumman, mutta sisältä kakku oli vaalea niinkuin oli taikinakin.. En kai vaan ole vieläkään sinut tuon uunin kanssa, että osaisin sen säätää oikein. Mutta hyvää kakku kuitenkin oli!
Valkosuklaakakku
170 g valkosuklaata
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl tomusokeria
1/3 dl sokeria
2 kananmunaa
120 g smetanaa
2 rkl kasvisöljyä
koristeluun valkosuklaata (+ mantelirouhetta)
Voitele ja jauhoja rengasvuoka. (Oma vuokani on n. 2l:n vuoka, ja oli ehkä inan liian iso..) Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää sokeri ja tomusokeri sekä vatkatut kananmunat, smetana ja öljy. Vatkaa vatkaimella kunnes seos on tasaista. Lisää suklaa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Kaada seos kakkuvuokaan ja kypsennä 180 asteessa n. 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ja kumoa. Koristele esim. sulatetulla valkosuklaalla (ja mantelirouheella).
maanantai 19. heinäkuuta 2010
Kaalilaatikko
Pitkästä aikaa ehtii taas istahtaa koneen ääreen.. Viime aikojen helteet on hiukan hillinny leipomis-innostusta, joten eipä ole paljon päivitettävääkään tullut.. Ruokaa kuitenkin on pakko tehdä, joten tässäpä viime viikolla tehty kaalilaatikko, joka päätyi kyllä kokonaisuudessaan pakkaseen.. Alotin aamulla tekemään, mutta sain kesken kaiken migreenikohtauksen, ja loppujen lopuksi ruoka oli valmista vasta illalla kuuden maissa, joten perhe oli jo ajat sitten syönyt jotakin muuta, onneksi mies oli sinä päivänä kotona.. Tämän ohje on peräisin Hellapoliisilta.
Kaalilaatikko
tilkka öljyä
n. 1,2 kg valkokaalia
1 litra vettä
suolaa
2 dl riisiä
400 g jauhelihaa
iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna (en laittanut kun ei ollut..)
1 mm mustapippuria
2 mm paprikajauhetta
1 tl meiramia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
1/2 dl siirappia
Suikaloi kaali. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa (n. 5l:n kattila) ja kääntele kaalisilppua noin 5 minuuttia siinä. Lisää joukkoon vesi, hauduta kaalit pehmeiksi (n. 10-15 minuuttia), siivilöi neste talteen. Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä heitä ylimääräisiä nesteitä pois. Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla, valkosipulilla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla. Sekoita uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi. Sekoita joukkoon kananmunat ja siirappi. Sekoita seos tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa puolukkahillon kera!
torstai 8. heinäkuuta 2010
Mokkapala
Olen tykästynyt tähän mokkapalojen ohjeeseen, mutta alkuperää en sitten millään muista. Minusta suklaapiirakka on jotenkin parempaa, kun pohja on vaalea.. Vaikka onhan tummakin pohja hyvää.. :)
Mokkapalat (n. 30 kpl)
Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:
80 g sulaa margariinia
4-6 rkl kylmää kahvia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojuomajauhetta
3 tl vanilliinisokeria
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon maito ja sulatettu margariini. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri, ja lisää seos taikinaan. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa keskitasoa alempana 200 asteessa 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuin teet kuorrutuksen.
Sulata kuorrutusta varten rasva. Sekoita joukkoon kylmä kahvi, kaakaojuomajauhe ja vanilliinisokeri. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita kuorrutus tasaiseksi. Kaada kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, koristele halutessasi.
Herkkupullat
Viime aikoina ei ole kauheasti viitsinyt uunia lämmitellä, muutenkin on niin älyttömän kuuma. Nyt kun olimme viikonlopun reissussa, otin pakkasesta kaikki loput pullat ja piirakat mukaan, joten uutta täytyi tilalle tehdä.. Tämän täytteen reseptin olen saanut serkultani, ja on muuten tajuttoman hyviä! Kiitos Reetalle reseptistä! ;)
1 annos pullataikinaa
Täyte:
200 g margariinia
1 kananmunan keltuainen
1 rkl vanilliinisokeria
n. 125 g tomusokeria
Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta ohuita siivuja ja laita ne leikkauspinta ylöspäin esim. muffinivuokiin. Ilman vuokia täyte leviää helposti pellille. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.