Sivut

maanantai 23. elokuuta 2010

Omenasose/-hillo


Tein viime viikolla yhtenä päivänä ompuista pari maijallista hilloa & mehua sekä omenapiirakkaa. Oikeastaan omput oli silloin vielä hiukan raakoja, mutta ihan hyvää hilloa ja mehua niistä tuli.. :) Nyt alkaa vasta näyttää omput vähän kypsemmiltä ja maistua hyvälle. Tein niinkin ison työn, että kuorin omenat, koska siten hillosta tuli nätimmän väristä. Yhden satsin kuorimiseen meni noin tunti..

 


 

Omenasose (n. 4l)

 

9l omenoita

1-2 dl vettä

1 kg sokeria

 

Kuori ja paloittele omenat, poista siemenkodat. Laita mehumaijan höyry-osaan ja anna höyrystyä pari tuntia. Siirrä soseutuneet omenat kattilaan, lisää sekaan vettä ja kiehauta. Sekoita sokeri joukkoon ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Itse sekoitin koko ajan ettei palaisi pohjaan. Purkita ja pakasta, tai säilö kuumennettuihin lasitölkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..