Sivut

tiistai 28. joulukuuta 2010

Kahvikermahyydykekakku


Kahvikermahyytelö on tullut varmaan jäädäkseen meidän perheen joulupöytään.. Nytkin sitä tehtiin, ja tein vielä joulupäivän viemisiksi hiukan muunneltuna versiona hyydykekakuksi.. Ohjeen laitan tähän vielä uudelleen, kun alkuperäistä on niin paljon muutettu.. Hyvää, jos sattuu tykkäämään.. :) (Itse en siis tykkää piparminttuöljyn mausta..)



pohja:

250 g minttu-dominoja

100 g voita


täyte:

6 liivatelehteä

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl vahvaa kahvia

10 tippaa piparminttuöljyä

4 dl kermaa (Flora Vispiä)

1 pss (150 g) Marianne-Crushia


Murskaa pohjaa varten minttu-dominot ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Liota liivatteet kahvin joukkoon ja sekoita kahvi-liivateneste kuumana muna-sokerivaahdon joukkoon. Laita seos jääkaappiin hyytymään, sekoita aina välillä. Kun kahvi ei enää erotu seoksesta, vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon. Lisää piparminttuöljy-tipat ja Marianne-Crush ja sekoita varovasti. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.


Päällä oleva maalaus on tehty Dr. Oetkerin valkoiselle sokerimassalle elintarvikeväreillä, mallina lasten värityskuva. Pursotukset 1 prk Flora Vispiä ja 100 g tummaa suklaata. Joulutähdet samaista Dr. Oetkerin sokerimassaa värjättynä punaiseksi. 


Tässä kuva vielä täytteestä ennen pursotuksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..