Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Sima



Vuosi sitten tein siman fariinisokeripaketin kyljessä olevalla ohjeella, nyt halusin koittaa jotakin muuta.. Tämän ohjeen löysin googlaamaalla ja otin kokeiluun vähän erilaisen ohjeen kuin se edellinen, löytyy täältä.. Kummallakin tulee mielestäni yhtä hyvää.. Mutta tässä tämä.. On muuten vuosi kulunut bloggailun aloittamisesta.. Lähes 20 000 kävijää, aika uskomatonta!! :) Kiitos siitä kaikille teille jotka kävijämäärää olette kasvattaneet! =)


 




 


8 litraa vettä


400 g kidesokeria (5 dl)


400 g fariinisokeria (4 3/4 dl)


2 dl siirappia


4 sitruunaa


1/4 tl hiivaa



 


Puhdista huolellisesti muoviämpäri tai kymmenen litran kattila. Kaada sokerit ja siirappi astian pohjalle. Keitä noin puolet (3–4 litraa) vedestä, kaada se astiaan ja sekoita niin, että sokerit liukenevat. Lisää tämän jälkeen loput vedestä. Pese sitruunat, viipaloi ne ja laita ne nesteeseen kellumaan. Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä, jolloin voit lisätä hiivan. Hiiva kannattaa ensin liottaa pieneen määrään simaa. Anna siman käydä astiassa huoneenlämmössä yön yli peitettynä. Pullota sima seuraavana päivänä mielellään lasipulloihin (itse laitoin ihan muovisiin limsapulloihin..). Lisää jokaiseen pulloon vielä muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Sulje korkit kevyesti, ja anna käydä 2–3 päivää, jolloin rusinat nousevat pintaan ja sima on juomakelpoista. Tämän jälkeen simaa voi säilyttää kylmässä, jossa se on parhaimmillaan noin viikon kuluttua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..