Sivut

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Broileripiirakka



Broileria piirakan muodossa olen jo pitkään halunnut kokeilla. Ennen pääsiäistä ilmestyneessä Yhteishyvän ruokaliitteessä (4/12) oli hyvän tuntuinen broileripiirakan ohje, jonka sitten jemmasin kokeiltavien reseptien pinoon.. Siihen nähden miten iso pino tuo kokeiltavien pino on, tämä pääsi testiin aika pian!! :) Tein tätä jo vappuaattona, mutta jäänyt vain päivittämättä.. Meidän S-marketista ei löytynyt maustettua ranskankermaa, joten vähän jouduin muokkaamaan ohjetta.. Alkuperäinen löytyy linkin takaa: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/huhtikuu_2012/fi_FI/broileripiirakka/, alla minun versioni.


 




 


Taikina:


400 g pakastepiirakkataikinaa


 


Täyte:


300 g broilerin fileesuikaleita (käytin maustamattomia)


1 rkl öljyä


ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria


1/2 kesäkurpitsaa


140 g pekonia


200 g maustamatonta ranskankermaa


2 rkl ketsuppia


200 g salaattijuustokuutioita


1 dl kermaa


2 kananmunaa


2 dl juustoraastetta


 


Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta syrjään. Paloittele kesäkurpitsaja suikaloi  pekoni. Paahda pekoni pannulla ja lisää joukkoon kesäkurpitsanpalat. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet. Sekoita kulhossa ranskankerma, ketsuppi, salaattijuustokuutiot, kerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Kauli taikina ja nosta taikina kaulimen avulla piirakkavuokaan (n. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan. Levitä broileritäyte vuokaan ja kaada kerma-munaseos päälle. Paista piirakkaa 225 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..