Lupauduin tekemään kakut lastemme serkkupojan rippijuhlaan. Toiveena kakun sisuksiin oli mansikkamousse ja jokin sen kanssa yhteensopiva maku. Siis valkosuklaa. Kakut piti riittämän noin 80:lle hengelle, joista yhdellä gluteeniton ruokavalio. Yhteistuumin päädyttiin kolmeen kakkuun joista pienin oli 20 hengen gluteeniton kakku.
Koristelun suhteen sain vapaat kädet. Koska sisällä oli mansikkaa ja valkosuklaata, oli koristeluidea mielessäni heti ihan selvä. Mansikat kylläkin tuottivat hieman päänvaivaa, sillä jätin niiden hakemisen juhlapäivän aamuun (että saisin varmasti tuoreita mansikoita!) ja hyvän näköisen rasian sisältä löytyikin seasta todella huonoja mansikoita. Onneksi niitä hyviä oli kuitenkin sen verran että sain kakut koristeltua..
Pohjina on kaksi neliön muotoista 10 munan - ja yksi pyöreä 8 munan gluteeniton
sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla. Väleissä mansikkamousse ja valkosuklaamousse. Kuorrutukseen riitti juuri ja juuri 6 prk Flora Vispiä.
Alla ohjeet mansikka- ja valkosuklaamousseihin. Nämä annokset riittivät kolmen kakun väliin. (Yhteensä kolmessa kakussa oli välejä 7)..
Mansikkamousse
5 liivatelehteä
500 g mansikoita
6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta mansikat. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää joukkoon sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota puristellut liivatteet siihen. Jäähdyttele liivatenestettä hetki ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mansikkasoseen joukkoon. Sekoita mansikkasose tuorejuustoon ja nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
Valkosuklaamousse
2 liivatelehteä
400 g valkosuklaata
5 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vettä
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Vaahdota kerma sokereiden kanssa. Lisää tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Kiehauta vesi ja sulata hyvin puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan huolella sekoittaen.