Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Murusen raparperipiirakka - vegaaninen

Murusen raparperipiirakka - vegaaninen
n. 24-26 cm piirakkavuokaan

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl juoksevaa maidotonta margariinia (tai öljyä)
2,5 dl kauramaitoa

Päälle:
n. 4 dl raparperinpaloja

Muruseos:
50 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon rasva ja kauramaito, sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele pararperinpalat pohjan päälle. Nypi muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 30 minuuttia. Tarjoa (kasvispohjaisen) vaniljakastikkeen kanssa.

Ohje on napattu Marian blogista  Kanelia ja kardemummaa.

2 kommenttia:

  1. Raperperipiirakka kuuluu aina juhannukseen :). Meillä tosin raparperit taitavat olla jo ylikasvaneita :D. Poikkeuksellisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kävi raparperien kanssa vähän hassusti. Yritin niitä kasvattaa että saisin pienestä puskastani edes vähän mehua tehtyä.. Lapset ehti ennen - ja katkoivat lähes kaikki varret ja söivät parempiin suihin.. :/ En edes ymmärrä miten kukaan pystyy raparperiä pelkiltään syömään... No, piirakan verran sentään olivat jättäneet...

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..