Eilen juhlistimme kahden lapsemme syntymäpäiviä. Tiesin jo hyvissä ajoin olevani viikonloppuna töissä ja ennakoin leipomisia pakkaseen valmiiksi. Vain täytekakun jätin viikonlopulle työvuorojen lomassa tehtäväksi. Sitten kävi niin, että meillä sattui käymään perjantaina vieraita sekä aamulla että iltapäivällä, ja yhtäkkiä yhdeksän aikaan illalla muistin että ainiinjoo, munhan piti leipoa tänään kakkupohja.. :D
No, kakku tuli kuin tulikin ajallaan valmiiksi. Täytteen tein Tarun Omar-juustokakun ohjeella. Täyte oli kyllä hyvää, mutta olisi ehkä näin kakun välissä kaivannut jotakin hilloa kaverikseen. Kinuskia olisi päälle saanut olla ainakin tuplasti, mutta en hoksannut että uusi isompi vuokani on oikeasti ihan niin paljon isompi kuin edeltäjänsä. Nakukakuksi suunniteltu kakku sai sittenkin viime hetkillä kermaa kylkiinsä, tosin vähän huolimattomasti levitettynä. Koristeet löytyivät kotipihan pihlajasta.
Tulevana viikonloppuna pääsen taas leipomaan täytekakkuja, tällä kertaa 100-vuotiaalle. :)
Pohja: 10 munan sokerikakkupohja
Omar-täyte:
1+3 dl kermaa
1 pss Omar-kermakarkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
(1/2 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä
Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa ja anna karkkien sulaa kerman joukkoon. Jätä kastike jäähtymään. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa loppu kerma (3dl) ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten tuorejuusto-Omarkastikeseos ja kerma keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta saakka sekoittaen täytteeseen.
Tulevana viikonloppuna pääsen taas leipomaan täytekakkuja, tällä kertaa 100-vuotiaalle. :)
Pohja: 10 munan sokerikakkupohja
Omar-täyte:
1+3 dl kermaa
1 pss Omar-kermakarkkeja
400 g maustamatonta tuorejuustoa
(1/2 dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
4 rkl vettä
Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa ja anna karkkien sulaa kerman joukkoon. Jätä kastike jäähtymään. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa loppu kerma (3dl) ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä hieman jäähtynyt Omar-kastike ja notkistettu tuorejuusto. Yhdistä sitten tuorejuusto-Omarkastikeseos ja kerma keskenään. Kiehauta 4 rkl vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää liivateneste ohuena nauhana huolellisesti pohjasta saakka sekoittaen täytteeseen.
Ihanan syksyinen kakku. Helppo ja näyttävä koristelu samaan aikaan. Minua hymyilyttää elämänkulku: meillä on viikonloppuna 1 v. juhlat. Millainenhan se maailma mahtaa olla, jos hän elää 100 vuotiaaksi?
VastaaPoistaTää on niin parasta kun koristeet löytää kotipihasta.. 😊 100 vuotta on niin pitkä aika ettei sitä oikein voi edes käsittää..
PoistaIhana! Syksyinen koristelu on kaunis!
VastaaPoistaKiitos! Tykkään itsekin tästä koristelusta. :)
PoistaNiin kaunis, syksyinen kakku ja varmasti myös herkullinen, kun on noin ihanan täyteläiset ainekset. 😋
VastaaPoistaElokuun iloa Sinulle!
Kiitos! Samoin sinulle! :)
PoistaKiva idea tuo omar-täyte! 😊 Hieno kakku!
VastaaPoistaKiitos sulle ohjeesta! :) En oo vieläkään saanut aikaiseksi tehdä sitä hyydykekakuksi, mutta kyllä senkin aika vielä joskus tulee.. :D
VastaaPoista