perjantai 1. lokakuuta 2021

Grein - Oksa

 Nuorimmaisen islantilaisneule, Grein - Oksa. Alkuperäinen ohje on paksulle Alafosslopi-langalle, mutta minä tein Novitan seiskaveikasta ja jälleen käänsin ohjeen nurinpäin ja neuloin ylhäältä alas. 7-veljestä on huomattavasti ohuempaa lankaa verrattuna ohjeen mukaiseen Alafosslopiin, sillä neuloin miesten koon XS mukaan ja neuleesta tuli sopiva 4-vuotiaalle, jonka pituus on noin 110cm.

Jälkikäteen olen harmitellut, kun lähdin hieman muokkaamaan kuviota. Ensinnäkin olin pulassa, kun vihreä lanka loppui ja muutaman vuoden takaista lankaahan ei enää kaupoista saa.. Whatsapp-ryhmästä löytyi kuitenkin apu ja sain jämäkerän oikeaa lankaa, kiitos! 🧡 Lisäksi muokattu kuvio näyttää alkuperäiseen verrattuna vähän hassulta. Mutta sellainen siitä nyt tuli ja lapselle paita on kuitenkin mieluinen. Ohje: kirjasta Islantilaisia neuleita s.91 "Grein - Oksa"

Lanka: Novita 7-veljestä

4 kommenttia:

 1. Kaunis pusero, värit ja malli!

  VastaaPoista
 2. Minunkin pitäisi kokeilla tuota ylhäältlä alhaalle neulomista.
  Mitkä siinä on plussat toisinpäin neulomiseen verrattuna?

  Ihana paita! MInä olen riddareita vääntänyt, kun lähdin sille tielle, että kaikille pojille sama malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoneuleosuus on helpompi viimeistellä kun sen saa pingotettua kastelun jälkeen. Kainaloon ei tule saumaa kun silmukat poimitaan suoraan puikolle.. muuta en kyllä osaa sanoa, kun ikinä en oo alhaalta ylös päin neulonut.. :D Riddari on kyllä kaunis malli. Joskus vielä minäkin teen toisen, kunhan ehdin.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..