maanantai 11. lokakuuta 2010

Pitsaa


Etsin jotakin erilaista pitsapohjan ohjetta kuin millä aiemmin olen pitsat vääntänyt.. Törmäsin durumvehnäjauhoihin monessakin ohjeessa, ja päätin kokeilla sitä. Ja taitaa käydä niin, että teen pitsapohjat jatkossakin tällä ohjeella, niin hyvä ja pehmeä pohja tällä ohjeella tuli. Tein annoksen kolminkertaisena, eli käytin kokonaisen paketin hiivaa, ja tästä sain kaksi pellin kokoista pitsaa. Laitan ohjeen niin kuin sen itse tein, eli huomaathan että tästä tulee kaksi pellillistä!! :)



Pohja:

 

4 1/2 dl vettä

50 g hiivaa

1 1/2 tl suolaa

6 rkl öljyä

n.9 dl durumvehnäjauhoja

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Kauli taikinasta kaksi uunipellin kokoista pitsapohjaa. Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet. Paista kuumassa uunissa. (Taisin paistaa 200 asteisessa kiertoilmauunissa n. 15-20 minuuttia.)

 

Täyte 1, jauhelihatäyte: (kuvassa vas.)

 

ketsuppia

400 g jauhelihaa (+ suolaa maustamiseen)

1 sipuli

1 keltainen paprika

75 g Aurajuusto-murua

250 g juustoraastetta

pizzamaustetta

 

Täyte 2, kinkku-ananastäyte: (kuvassa oik.)

 

ketsuppia

300 g kinkkusuikaleita

1 prk ananasta

75 g Aurajuusto-murua

250 g juustoraastetta

pizzamaustetta

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..