perjantai 29. huhtikuuta 2011

Appelsiinin makuinen suklaapiirakka



Tyttövauvan rotinoille tein appelsiininmakuista suklaapiirakkaa.. Pohjan tein kahteen kertaan, kun eka en muistanut laittaa appelsiinia ollenkaan pohjataikinaan (eli tein muuten samalla ohjeella mutta ilman kuoriraastetta, ja mehun tilalla maitoa).. Mutta näinpä saatiin myös itselle piirakka!! :) Kuvista en saa sitten tekemälläkään enää nykyään hyviä.. Täytyis oikein opetella kameran käyttöä tai katsoa josko siinä vieläkin on linssissä jotain suttua...








Appelsiininmakuinen suklaapiirakka




Pohja:


2 kananmunaa


2 dl sokeria


100 g voita


1 appelsiini (=mehu ja kuoriraaste)


3 dl vehnäjauhoja


1 1/2 tl leivinjauhetta


2 tl vaniljasokeria




Kuorrute:


1/2 dl kuohukermaa


4 kpl Fazerina-patukkaa (á 37 g)




Sulata pohjaa varten voi. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Purista appelsiinista mehu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu voi, appelsiinimehu, kuoriraaste ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun (ja jauhotettuun) pyöreään piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Kuumenna kuorrutetta varten kerma kattilassa höyryäväksi ja paloittele suklaapatukat sekaan. Kun suklaa on sulanut, sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita nopeasti (jämähtää äkkiä)!! Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..