perjantai 2. marraskuuta 2012

Omenarahkatorttu

Jokaisella on varmasti reseptivihkoissa ja pöytälaatikoissa kasapäin testaamattomia mutta kenties myös hyväksi havaittuja ohjeita. Me alettiin kaveriporukalla järjestää resepti-iltoja, jonka idea on, että jokainen leipoo kotonaan jotakin teeman mukaista ja tuo leivonnaisensa koko porukalle maisteltavaksi ja reseptin jaettavaksi. Vasta muutaman kerran ollaan kokoonnuttu, mutta silti on illoista tarttunut mukaan jo monia hyviä reseptejä. Tämä omenarahkatorttu on yhdestä tällaisesta illasta. Ja kenties parasta koskaan maistamaani omenapiirakkaa! :P Täyte on alkuperäisessä ohjeessa vain puolikas allaolevasta, mutta tuolla tuplaohjeella saat näyttävämmän kakun!





Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g rahkaa
1 1/2 dl kermaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 tl veniljasokeria

Päälle:
2-3 omenaa
1 tl kanelia

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Huuhtele ja lohko/pilko omenat (ulkomaiset myös kuoritaan), asettele täytteen päälle ja ripottele kaneli omenien päälle. 

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..