sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Suklaabrita

Viime viikolla tein naisten iltaan tätä suklaabritaa. Ohjeen sain sukulaiselta, mutta alkujaan se on jostakin vihkosesta, muistaakseni sen nimisestä kuin Ristiäisistä rääppiäisiin.. Pohjan voi tehdä hyvin edeltävänä päivänä ja säilyttää kelmulla peitettynä. Sitä en tiedä olisko jääkaappi vai huoneenlämpö oikea paikka, itse säilytin ihan huoneenlämmössä. Mutta tuskin olisi jääkaapissakaan huonoksi mennyt. Huomenna olisi tarkoitus testata macaroneja, niistä sitten myöhemmin postausta sikäli että onnistuvat.. :)


Suklaabrita

Pohja:
4 keltuaista
1 3/4 dl sokeria
3/4 dl maitoa
60 g tummaa suklaata
200 g voita
3 1/4 dl vehnäjauhoja
 2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta

Marenki: 
4 valkuaista
2 3/4 dl sokeria

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 tl leivontakaakaota
1/4 dl tomusokeria

Sulata suklaa ja voi varovasti kattilassa. Jäähdytä. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita keltuaisvaahtoon sulatettu voi-suklaaseos, vuorotellen kuivat aineet ja maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen sekaan. Vatkaa niin kauan että vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin! Levitä varovasti pohjataikinan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla tai alempana noin 30 min. (Tarkkaile, minun uuni paistoi nopeammin!!) Jäähdytä kakkupohja. Vaahdota täytteen aineet keskenään. Leikkaa kakkupohja puoliksi, laita täyte toiselle puolikkaalle ja nosta toinen puolikas päälle.  
 

1 kommentti:

  1. Heippa Raisa!:) Tämä sun uusi blogi on ihanan kodikas! Nämä brita-kakut on tosi helppoja tehä ja hyviä! Kiitos suklaabritan ohjeesta, kopsaan sen täältä. :) Kiva kun sä jaksat bloggailla, täällä on mukava aina piipahtaa!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..