Naapuriin syntyi pari viikkoa sitten potra poika, ja eilen kävin töihin lähtiessä viemässä rotinakakun. Koristeet olin tehnyt jo aiemmin, eilen sitten väsäsin pohjan, täytteen ja päällisen. Päällisen kaulin varmaan viiteen kertaan, sitten oli vain tyydyttävä siihen mitä sain aikaiseksi kun aika loppui kesken. Jouduin lisäämään kakun alareunaan valkoisen "nauhan" kun reuna oli niin ryppyinen ja täytekin oli sutannut sitä.. Tavallisesti en käytä kakkupapereita kakkujen alla siitä yksinkertaisesta syystä että en muista niitä ikinä ostaa.. Mutta nyt mulla sattui kuitenkin niitä olemaan ja laitoinpa kakun alle.. Se oli virhe.. Täyte oli vähän löysähköä ja se suttasi kakkupaperin reunat ja kakun alareunan.. :( Olisi voinut toimia liivatteellisen täytteen kanssa mutta ei tämän! Täytteen resepti on peräisin Keittiökriitikon blogista, jonka tein 1,5 kertaisena ja täytettä tuli ihan liikaa! Yksinkertainen olisi riittänyt tähän. Lisäksi kun nyt sitä ylijäänyttä täytettä olen itse maistellut niin en ehkä tekisi toista kertaa tällä ohjeella.. Ja nyt kuvia laittaessa ja tarkemmin katsoessa huomaan vaikka mitä mikä vaatisi korjaamista ja fiksaamista, mutta eipä niille enää mitään voi.. :(
Jotain hyvääkin sentään; kerrankin pystyin jättämään koristelun tähän, enkä laittanut enää "sitä yhtä kukkaa.." :)
Kakkupohja 4 munan
Suklaatäyte:
125g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75dl tomusokeria
(1tl vaniljasokeria)
Sulata suklaa mikrossa, lisää sen jälkeen samaan kulhoon tuorejuusto, sekoita lusikalla tasaiseksi.
Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vaahdota melko kiinteäksi, lisää
tomusokeri ja vaahdota vielä hetki.
.Lisää ensin ruokalusikallinen kermavaahtoa suklaamassaan ja vatkaa
sähkövatkaimella sekaisin. Lisää kermaa 1 rkl kerrallaan ja vatkaa. Kun olet lisännyt noin
puolet kermasta moussen pitäisi olla pehmentynyt sen verran että voit
lisätä loput kermavaahdosta lastalla nostelemalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..