perjantai 22. syyskuuta 2017

Pienelle prinsessalle

Minusta tuli täti seitsemännen kerran ja lapsemme saivat 48. serkkunsa, kun veljeni perheeseen syntyi kahden enkelivauvan jälkeen pienen pieni tyttö. ❤ Vauvalahjan kanssa minulla lähti (ainakin tavanomaiseen verrattuna) vähän lapasesta, mutta olipa mukava pitkästä aikaa ommella pieniä vaatteita. :) Bodyt on kokoa 50cm, collegetakki ja -housut 62cm. Taitaapa reilun kilon painoisena syntyneellä mennä tovi jos toinenkin ennen kuin vaatteet on sopivia. :)

Yritin ensin kyllä etsiskellä oikein keskosvaatteisiin kaavoja, mutta ei sellaisia oikein tahtonut löytyä. Ne mitä löysin, olivat hassun mallisia tai sitten en saanut kaavoja tulostettua oikeassa koossa.. Niinpä lopulta tyydyin itseltä löytyviin kaavoihin, joissa nyt sitten on vähän reilummin kasvunvaraa..

Bodyja en ollut ommellut tosi pitkään aikaan. Siksipä tein punavalkoisista raidoista ensin koekappaleen, joka kuitenkin onnistui sen verran hyvin että päätyi lopulta sekin lahjaksi. Neppareiden laittoa jännäsin hirveästi etukäteen, mutta ihan suotta. Eurokankaan nepparivalikoima ei kyllä kaksinen ollut ja omaan makuuni nepparit ovatkin turhan isoja. (Voisitkin vinkata, jos tiedät mistä bodyihin sopivia rengasneppareita saisi tilattua/ostettua?)

 Ensimmäistä kertaa kokeilin Lidlin tekstiilileimasinta koon merkitsemiseen. Hello Kitty silityskuva on niin ikään joskus tarttunut mukaani Lidlin laareista.
Käytetyt kaavat (kaikki enemmän tai vähemmän muokattuna):
Ottobre 6/2016 "In the Woods" kietaisubody 50 cm (50 - 80 cm)
Ottobre 3/2016 "Sunny Day" huppari 62 cm (62 - 92 cm)
Ottobre 1/2015 "Catepillar" leggingsit 62cm (56 - 92cm)



6 kommenttia:

  1. Söpösiä pikkuvaatteita! 😍 Onnittelut tädille ja veljen perheelle pikkuriikkisen vauvan syntymästä. 😚 Ihana, kun jaksat aina itsetehdyin lahjoin muistaa läheisiäsi. Ne ovat ihania muistamisia. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! En minä sentään ihan aina itse tehdyillä lahjoilla muista, mutta eipä tänne niitä ostoisia tule tallennettua.. :)

      Poista
  2. Kaarun sanoin minäkin aina ihastelen sinun lahjaideoita ja taitoasi tehdä näitä kauniita juttuja. <3

    Ja ihana on lukea postauksiasi ja kiva kun olet käynyt kommentoimassakin. Oli vähän jo välillä ikävä sinua ja kuulumisiasi! <3

    VastaaPoista
  3. Voi kun on ihania <3 Onnea tädille ja veljen perheelle pienestä prinsessasta <3 Meidänkin pieni prinsessa syntyi helmikuussa keskosena (rv 33, 1685g) ja kyllä oli vaatteet hakusella... Ja nyt niitä sitten löytää, kun niitä ei enää tarvitse :D
    Pakettia on kohta tulossa ,)

    <3 "Kun on oikein pieni
    voi lentää linnun untuvalla,
    nukkua orvokinlehden alla,
    kun on oikein pieni.

    Kun on oikein pieni,
    voi keinua heinässä heiluvassa,
    levätä kukassa tuoksuvassa,
    kun on oikein pieni.

    Kun on oikein pieni,
    voi istua lumihiutaleille,
    ja liitää maailman tuulien teille,
    kun on oikein pieni." <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! ❤ Eipä sitä osaa edes kuvitella miten pieni noin pieni oikeasti on.. Kun täysiaikaisena, normikokoisenakin ne vastasyntyneet on niiiin pieniä.. Se on kyllä harmi, ettei keskosvaatteta tahdo helpollaanko mistään löytää.

      Hei kiitos, olinkin jo unohtanut lupaamasi paketin.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..