maanantai 16. lokakuuta 2017

Ruusunmarja ❤

Jostain sain sellaisen vinkauksen, että tänä syksynä täytyy kokeilla hyödyntää ruusunmarjoja. Oman pihan kurtturuusupuskasta ei kovin montaa marjaa löytynyt, mutta lenkkipolkujen varrelta sitäkin enemmän. Soittelin ja sähköpostittelin sinne ja tänne metsästäessäni lupia marjojen poimimiselle. Naureskelin, että niin ne säikähti kyselyitäni, kun yhdet puskat vedettiin maata myöten hetikohta sen jälkeen kun olin kysellyt lupia poimimiselle. :) Toisaalta sitten onneksi heltisi lupa ja sain ystäväni houkuteltua kanssani marjoja poimimaan.

Osan marjoista kuivasin ja jauhoin. Osan keitin soseeksi ja pakastin. Pienen määrän soseesta paseerasin siivilän läpi ja loput pakastin siemenineen. Vielä tein ruusunmarjoista omenan kanssa kattilallisen hilloa.

Hillon tein hillosokeripaketin kyljestä löytyvällä omenasoseen ohjeella. Viiden litran kattilaan laitoin omppulohkoja ja ruusunmarjoja (huuhdeltuna, halkaistuna, siemenet poistettuna) noin puolet ja puolet. Vettä tämä hillo tosin vaati huomattavasti enemmän kuin (ohjeen mukaan) pelkkä omppuhillo (jota sitäkin on useampi kattilallinen tullut keiteltyä), yhteensä noin 7 desiä ja siltikin hillosta tuli melko paksua.
NIIIIIN hyvää, kokeile vaikka! :)

Tänään lenkkeillessäni katselin, että vielä vaan meidän apajilla näyttäisi marjoja kypsyvän ja poimiminen kyllä houkuttaisi...





8 kommenttia:

  1. Ruusunmarjaa on minullakin tehnyt mieli jo pitkään kokeilla, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Välillä olen ostanut kaupan pakastealtaasta valmista sosetta ja siitä soppaa keitellyt ja on kyllä tullut tosi hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla. Soppaa tein minäkin ja hyvää oli. :)

      Poista
  2. Ruusunmarjassa on niin hyvä maku ja oikeata superruokaakin ne ovat, terveellisiä :)

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat kuvat! 😍 Ruusunmarjasosetta olen minäkin jo vuosia haaveillut tekeväni, mutta aikomukseksi on jäänyt. Sen sijaan pihlajanmarjahyytelöä tein tänä syksynä joka sekin oli kyllä yllättävän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pihlajanmarjoja kokeilin jonakin vuonna, sitäkin yhdessä omenan kanssa. Nyt taitaa kuitenkin olla tältä syksyltä säilömiset säilötty ja pihlajanmarjat jäädä lintujen iloksi.. :)

      Poista
  4. Ruusunmarjaa pitäisi maailmassa käyttää paljon enemmän! Se on oikeaa superruokaa! Ihanaa että olet sitä löytänyt kerättäväksi 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitäisi! Ruusunmarjoja kasvaa kyllä ihan joka paikassa, mutta eipä niitä ihan joka paikasta voi poimia.. Onnekseni näistä paikoista sai poimia ja ruusunmarjoja täytyy kyllä tulevinakin vuosina hyödyntää.

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..