perjantai 24. marraskuuta 2017

Pätkiskakkua ja Daim-juustokakkua isäinpäiväksi

Lapset suunnittelivat isänpäiväksi banaani-minttu-täytekakkua, mutta homma kaatui siihen ettei kukaan sitten viitsinytkään leipoa kakkupohjaa. Aamulla se jo vähän harmitti, ja iskän jääkiekon aikana isot pojat tekaisivatkin puolikkaan pätkispiirakan irtopohjavuokaan. Olen tällä ohjeella itsekin tehnyt nyt useamman kerran suklaapiirakan. Alla ohje Piimäsuille-blogista kopioituna pellilliseen piirakkaa.
Pätkispiirakka
pellillinen

2,5 dl vettä
200 g voita
1/2 pss Pätkiksiä
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta

1 dl piimää, kermaviiliä tai jogurttia
2 kananmunaa

Kuorrute:
75 g voita
1/2 pss Pätkiksiä
2 rkl kaakaota
4 rkl kahvia
tomusokeria

Mittaa kattilaan vesi, voi, pätkikset, kaakaojauhe ja suola. Kiehauta ja sekoittele niin kauan kunnes suklaat ovat sulaneet. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita suklaaseos kuiviin aineisiin. Lisää piimä ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina pellille leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutusta varten sulata voi kattilassa, lisää pätkikset, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoittele kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää tomusokeria kunnes seos on sopivan paksuista. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi pätkis- tai mariannerouheella.

***

Itse olin paistanut isänpäiväksi Daim-juustokakun, jonka ohjeen löysin viikkoa ennen isänpäivää Emerald Citystä. En sitten tiedä, oliko odotukset vain liian korkealla, mutta tämä kakku oli pienoinen pettymys. En ole juurikaan uunissa paistettavia juustokakkuja tehnyt ja totesinkin, että taitaa nuo liivatteella hyydytettävät vain olla enemmän minun (kuin myös koko perheen) makuun..Vaikka kyllä tämäkin kakku silti syötyä tuli! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..