tiistai 17. heinäkuuta 2018

Haaveheinäkuu..


Haaveilen aina tilkkulaatikon tyhjentämisestä ompelemalla.. Tämä taitaa kuitenkin olla yksi niistä asioista, josta voi vain haaveilla.. Kun samanaikaisesti ompelee myös uusista kankaista, niitä tilkkuja vaan kertyy koko ajan lisää.. Aika ajoin ahdistun niistä tilkuista, kun ideat vain antaa odotuttaa itseään ja säilytystilat on kuitenkin rajalliset.. Nyt olen taas muutamia päiviä pyöritellyt tilkkuja ja ilokseni olen saanut myös sen verran valmista, että voin osallistua Mehukekkereiden haaveheinäkuuhun.. :)

Nuorimmaisella on pitkät housut käyneet kesän aikana lyhyiksi ja tätä vajetta lähdin paikkaamaan. Uusimmassa Ottobressa oli housukaava jossa oli kiva leikaussauma ja tuota kaavaa lähdin kokeilemaan. Kaavan mukaiset somisteet jätin pois ja etulahkeet jouduin pilkkomaan kolmeen osaan saadakseni kankaan riittämään. Keskimmäiset palat on kaksinkertaista collegea ihan vain tilkkuja tuhotakseni. Polvipaikoille kun ei juuri kävelemään oppineella enää ihan niin akuuttia tarvetta ole.. Hyvä kaava ja pääsee varmasti piakkoin käyttöön uudelleenkin, sillä eihän nyt yksillä pöksyillä pitkälle pötkitä..

Toisaalta, eipä tänä kesänä vielä ole pitkille housuille käyttöä oikein edes ollut, mutta uikkareille kyllä senkin edestä. Joskus alkuvuodesta tein itselleni urheiluhousut lycrasta. Jämäkankaista ompelin nyt tyttärelle topin ja hipsterit. Nopeasti kuivuvana materiaalina ovat päätyneet nyt uikkarikäyttöön. Kun kerran joen rannalla asumme, uimaan pääsee tuon tuostakin.

Samalla laitan tähän vielä parit aiemmin keväällä samalla tilkkujentuhoamisteemalla valmistuneet housut.. Pienemmät menivät lasten serkkutytölle vauvalahjaksi ja isommat jäivät omalle, nuorimmalle tyttärelle. Isompien pöksyjen kaavana jo aiemmin hyväksi havaittu Ottobren kaava. Pienempiin pöksyihin käytettyä kaavaa en valitettavasti muista..


Käytetyt kaavat:

Ottobre 4/2018 "Dino Run" svetarihousut 86cm (80 - 122 cm)

Ottobre 6/2016 "Super Basic"  92 cm (92 - 128 cm)
"Ms. Girly" hipstersit 128/134 cm (86 - 170 cm)

Suuri Käsityölehti 3/2017 Toppi 134 cm (134 - 164 cm)

Kankaat: Jämäkankaita tilkkulaatikon kätköistä14 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia 🤗 Tahtoo tosiaan niitä tilkkuja kertyä. Nykyään tahtoo mennä helposti roskiin loppupalat, mutta aiemmin kun ompelin paljon, niistä saattoi keksiä vaikka mitä kivaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mä oon monena syksynä vienyt niitä tilkkuja koululle, kun isompia tilkkuja en millään raaski roskiin laittaa ja koululla ovat aina mieluusti ottaneet tilkut vastaan.. Ja on niitä tullut sitten myöhemmin sieltä koulusta takaisin päinkin, eli käyttöön ovat päässeet.. :)

   Poista
 2. Lopputulokset näyttävät hyviltä! Mulla on peukalo keskellä kämmentä, voin vain ihailla kun toiset osaavat ja tekevät. Ja käyttävät mielikuvitusta.

  VastaaPoista
 3. Ihania tilkkujen hyödyntämisiä!🤗 Tilkuissa on mahdollisuus, mutta aika ja säilytystila asettavat omat raaminsa.😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän se on.. Toisia tilkkuja tulee säilöttyä vaikka kuinka kauan ja aina joskus niistä sitten lopulta jotain syntyykin.. Ja toisinaan käy niinkin että just SE tilkku onkin jo lahjoitettu eteenpäin kun Idea syntyy..

   Poista
 4. Psst. Laitoin kerrattain sähköpostia Sinulle!😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä, oli päässyt sähköpostin lukemisessa tulemaan vahingossa melko pitkä tauko.. ;) Oli toinenkin posti odottamassa vastausta.. :)

   Poista
 5. Sama "ongelma" täällä, tilkkuja vaan syntyy kiihtyvällä tahdilla. Kivan näköisiä vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun vauhdillasi tilkkuja syntyykin varmaan korikaupalla.. :D Mutta osaat kyllä taitavasti hyödyntääkin niitä! Kiitos! ❤

   Poista
 6. Tolkkulaari todellakin välillä ahdistaa. Itselläni tahtoo sen tyhjentäminen jäämään aina vain ajatuksen asteelle. Hienot housut ja upeat biksut, varmasti mieleiset ja käytännölliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko välillä tyhjentää kun tilaa ei ole.. Toisaalta tämmönen pakko on mun kohdalla hyväkin asia, niin pysyy joku roti tässäkin hommassa.. :D Kiitokset! :)

   Poista
 7. Kyllä ne polvet kummasti kuluu isommillakin lapsilla. Kivoja housuja ja nätti uikkari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän ne silti kuluu... Kiitos! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..