torstai 29. marraskuuta 2018

Hyydykekakkuja

Marraskuun aikana olen leiponut useampia kakkuja. Isäinpäiväksi tein suklaisen hyydykekakun ja naisteniltaan kaksi mangohyydykekakkua. Anopin synttäreitä juhlimme viime viikonloppuna ja sinne tein kolme täytekakkua, joista en yhdestäkään muistanut ottaa kuvaa.. :D Mutta tässäpä nyt nuo hyydykekakut. Suklaisen kakun ohje löytyy K-ruoka sivustolta ja mangoisen Suklaapossulta. Mangoinen ohje on alkujaan mousse täytekakun väliin ja olen tätä useamman kerran kakun väliin tehnytkin, mutta nyt lisäsin hieman liivatteen määrää kun kakuksi tein. Alla minun versiot ohjeista. Isäinpäiväkakun koristelu asiaan kuuluvasti lasten käsialaa. :)
Suklaahyydykekakku

pohja:
200 g Minttudominokeksiä
50g voita

täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
3/4 dl sokeria
200 g turkkilaista jugurttia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa leivontasuklaata
1 dl vahvaa kahvia keitettynä

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä 24cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokeri, jogurtti ja toinen tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla. Sekoita suklaa toisen tuorejuuston joukkoon. Yhdistä seos kermavaahtoon. Sulata vedestä puristellut liivatteet kuuman kahvin joukkoon ja jäähdytä hieman. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai vähintään 4 tuntia).

***
Mangohyydykekakku

pohja:
200 g digestive-keksejä
50 g voita

täyte:
9 liivatelehteä
5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
3,5 dl Bonnen mangososetta
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
0,5 dl sitruunavettä

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä 24cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka, mangosose ja sokerit. Kuumenna sitruunavesi mikrossa kiehuvaksi ja sulata vedestä puristellut liivatteet siihen. Jäähdytä hetki. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli (tai vähintään 4 tuntia).


6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kakkuja. Tuo mangokakku on varmasti ihanan raikas. Oon tehnyt omatekoisesta omenadoseesta. Sekin on hyvää😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No on varmasti omenakakkukin hyvää, vielä jos itse tehdystä soseesta tekee.. 😋

      Poista
  2. Ai makia mitä herkkuja 🤗

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköisiä kakkuja! Toimiskohan tuommonen mango-juustokakku, johon mango on laitettu täytteeseen itselle paremmin kuin kiillepäällysteinen. En oo jotenkin löytänyt sitä kiilleversion hienoutta, vaikka moni sitä hehkuttaa kovasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sun täytyy kokeilla niin tiedät! :) Itse tykkään kyllä kiilleversiostakin, mutta tämäkin on tosi hyvää.

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..