perjantai 16. marraskuuta 2018

Kääretorttu

Saimme eräänä sunnuntaina vieraita ja leipasin nopeasti kääretortun. Väliin laitoin ruusunmarja-omppuhilloa ja vaahdotettua vispikermaa. Purkillisesta kermaa jäi vaahtoa sen verran paljon että sain siitä vielä kuorrutuksenkin kääretortun päälle.
Kääretorttu

6 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

2 dl hilloa
2,5 dl Flora Vispiä
koristeita

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää varovasti sekoittaen munasokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa heti paistamisen jälkeen sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneelle levylle hilloa ja kermaa, rullaa napakaksi rullaksi ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Lopun kerman voit levittää tarjolle laittaessasi tortun päälle ja koristella haluamallasi tavalla.

6 kommenttia:

  1. Oijoi kun tuo kääretorttu näyttää herkulliselta, varmasti hyvää♥ Mukavaa päivää ja leppoisaa alkavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen kääretorttu! 😋

    VastaaPoista
  3. Siitä on ikuisuus kun olen tehnyt kääretortun. Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli minullakin ikuisuus edellisestä kääretortusta.. Pitäisi kyllä useammin tehdä, kun on niin helppo ja nopea ja hyvääkin vielä..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..