torstai 20. joulukuuta 2018

Mehevä suklaakakku

Joulun alla leivon aina monta monituista piimäkakkua. Niin tänäkin vuonna ja varmasti ei kahden käden sormet riitä niitä laskemaan. Halusin kuitenkin kokeilla välillä jotain muutakin ohjetta ja löysin Suklaapossun mielettömän mehevän suklaakakun.. Itse asiassa olen sitä ennenkin tehnyt, mutta silloin täytekakkupohjana.. Helpot, kaikki-aineet-vain-sekaisin -tyyppiset ohjeet on mun lemppareita.. Tätä kakkua varten täytyy avata pussi ja purnukka jos toinenkin, mutta on siitä huolimatta älyttömän helppo tehdä. Näitäkin olen tänä vuonna tehnyt jo useamman. Yhden itselle ja kolme muualle. Viimeisenkin ehdin jo pakkaamaan ennen yläkoulun joulujuhlaa ja kakkuarpajaisia, ennen kuin huomasin etten vielä yhdestäkään kakusta ollut ottanut kuvaa.. :D Niin paljon kuin olenkin viime aikoina kuivakakkuja leiponut, on omat jouluherkut vielä leipomatta.. Mutta tätä meillä taidetaan jouluna syödä vuoroin piimäkakun kanssa!
Mehevä suklaakakku

125g voita
50 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl piimää
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrute:
50 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhoa
250 g tomusokeria
kuumaa kahvia kostukkeeksi

Sulata voi ja suklaa varovasti mikrossa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon öljy, vesi, piimä, sokerit ja kananmunat yksitellen kevyesti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan ja paista 160 asteessa 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa. Anna kakun jäähtyä kokonaan.

Kuorrutusta varten pehmennä voi ja vatkaa kaikki kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella sekaisin. Lisää kahvia pienissä erissä noin 1-2 rkl. Levitä kuorrute kakulle.

4 kommenttia:

  1. Vitsit kuullostaa herkulliselta, nams! Joululeivonnaisten leipominen on niin mukavaa puuhaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä kyllä on! :) Vähän kyllä jo muokkasin ohjetta kun jouluksi tätä leivoin, ja vielä yhtä muutosta kokeilen kunhan seuraavaksi innostun taas leipomaan! ;)

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä! Vielä herkullisen kuuloinen kuorrute tuohon päälle, nam! Herkullista uuttavuotta! 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä kokeilemisen arvoinen kakku. Kuorrute on ihan perus mokkapalojen kuorrute, vähän erilailla vain valmistettuna.. Kiitos, hyvää uutta vuotta myös sinulle!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..