lauantai 16. toukokuuta 2020

Täytekakku 40-vuotiaille

Eilen juhlimme pienellä porukalla kahta nelikymppistä ja samalla pienen tyttövauvan rotinoita. ❤️ Toisen päivänsankarin kanssa 25 km:n matka taittui mennen tullen polkupyörillä. Paluumatkalla puolenyön tienoilla alkoi pimeys jo hieman haitata kun vastaan tulevien autojen valot häikäisivät niin kovasti. Onneksi silloin olimme jo lähellä kotia.

Pienen, 20 cm kakun tein gluteenittomana ja laktoosittomana.. Täytteeseen kokeilin uutta ohjetta, joka oli oikein toimiva ja pääsee kyllä takuulla jatkoon. Minulla oli vadelmakakku mielessä, mutta vadelmia ei enää ollutkaan tarpeeksi ja niinpä heitin sekaan myös mustikkaa. Koriste on sokerimassaa.

7 kommenttia:

  1. Ai että on herkullisen näköinen kakku ja vielä gluteenittomana :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis tylla ollut sinulla tuossa koristelussa.
    Teetkö koskaan maidottomana kakkuja?
    Mitä kermaa käytät?

    Olisi kihlajaiset tulossa niin pitää alkaa jo ajatusta siirtämään leivontahommiin! <3

    VastaaPoista
  3. Tylla on ihan tavallinen tähtitylla, sillä teen yleensä pursotukset. :)

    Pari vuotta sitten olen tehnyt elämäni ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan maidottoman täytekakun. Kermana käytin soijavispiä, mutta pursotettavaksi ei siitä kermasta olisi ollut.. En tiedä, olisiko siitä vaniljakreemijauheen avulla saanut pursotettavaa..? Tuo kyseinen kakku löytyy helpoiten kohdasta "vegaani"..

    Mukavia juhlavalmisteluja! 😍

    VastaaPoista
  4. Onpa kerrassaan sileät reunat kakussa. Sulla on varmaan jokin erikoisniksi niihin. Minäkin tykkään keväisin lähteä pyöräretkille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä koitan tuota sileää reunaa aina välillä harjoitella, mutta eipä se vielä oo omaan silmään näyttänyt onnistuneelta.. 🤭 kuvaan on helppo laittaa se onnistunein kohta.. 😅 ihan lastan avulla levitä kerman.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää! Sana ”rotinoita” on minulle ihan outo... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, oikeastaanhan rotinat taitaa kyllä tarkoittaa syötävää mitä viedään vauvaperheeseen kun mennään uutta vauvaa katsomaan.. :D Täällä tuosta naisten kylästelystä vaan käytetään puhekielessä yleisesti nimitystä "rotinat".. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..