maanantai 14. kesäkuuta 2010

Jauhelihapitsa


Tänään ei oikein innostanut tehdä mitään "kunnon" ruokaa. Jääkaapissa oli jauheliha, eikä jauhelihakastike tuntunut tänään hyvältä idealta. Niinpä tehtiin pitsaa, ja jopa lapset söivät hyvällä ruokahalulla ja haukkuivat sikahyväksi. :) Onnistunut lopputulos siis.. Yritin etsiä valmista reseptiä kuivahiivalle, mutta lopulta päädyin käyttämään samaa ohjetta kuin millä aiemmin tein pikkupitsojakin, korvasin vain tuorehiivan kuivahiivalla.



Tarvitset:


ketsuppia

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1-2 tl suolaa

1 prk ananaspaloja

200 g juustoraastetta

pitsamaustetta


Tee taikina kuten linkissä ohjeistetaan. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva (1 pss) pieneen määrää jauhoja. Nypi voi ja jauhot, lisää suola. Lämmitä maito +42 asteiseksi ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kohota noin puoli tuntia, levitä jauhotetuin käsin pellille  leivinpaperin päälle. Anna kohota hetki.


Kuori ja silppua sipuli, ruskista jauhelihan kanssa pannulla. Mausta suolalla. Laita pitsapohjalle ketsuppi, ruskistettu jauheliha-sipuliseos, ananaspalat, pitsamauste ja lopuksi juustoraaste. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..