maanantai 21. kesäkuuta 2010

Suklaapikkuleivät


Kirjasta Taikinasta tuotteiksi löytyi tämäkin herkullisten pikkuleipien resepti. Kirja olisi oikeastaan pitänyt jo palauttaa, mutta kun en ollut vielä ehtinyt juuri mitään ohjeista testailemaan, lainasin kirjan uudelleen. Tätäkin tein hiukan pienemmän annoksen kuin kirjan ohjeessa oli. Tämä ohje on noin kuudesosa alkuperäisestä, ja silti näitä tuli paljon.. :) Tästä tuli heti yksi suosikkiresepteistäni, helppoja ja nopeita valmistaa, ja lisäksi niin älyttömän hyviä, että periaatteeni "korkeintaan yksi herppu per päivä" otti ja petti! ;)



Suklaapikkuleivät (n. 60 kpl)


250 g voita (käytin margariinia)

3 3/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

140 g suklaarouhetta (käytin tummaa+valkoista, noin puolet ja puolet)


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja suklaarouhe joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa. Muotoile taikinasta sopivan paksuisia tankoja sen mukaan, valmistatko isoja vai pieniä pikkuleipiä. Koveta tangot pellin päällä jääkaapissa ennen leikkausta. Leikkaa tangot 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pellille. Jätä leviämisvara. Paista pikkuleipiä 190-200 asteisessa uunissa 6-10 minuuttia, pikkuleivän koosta riippuen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..