torstai 16. joulukuuta 2010

Appelsiinilotta


Siskoni tekee aina silloin tällöin meidän siellä käydessä appelsiinilottaa.. Jo pitkään on tämäkin ollut kokeiltavien listalla, mutta vasta nyt sain inspiksen kokeilulle, kun Noora oli tehnyt tätä luumuisena versiona.. Sitäkin versiota täytynee vielä testata ennen joulua, (tai välittömästi sen jälkeen..ü), sen verran herkulta kuulostaa, käykääpä vaikka kurkkaamassa tuolta linkin takaa!! :)



vuokaan

2-3 appelsiinia

 

rahkatäyte

4 liivatelehteä

2 1/2 dl Flora Vispiä

250 g maustamatonta maitorahkaa

1/2 - 1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tlk persikkaa (tai muita hedelmiä tai marjoja)

3 rkl sitruunamehua

 

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota puristetut liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Sekoita vielä paloitellut persikat täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. 

 

Leikkaa appelsiineista(?) kuoret, ja viipaloi ohuiksi renkaiksi. Asettele appelsiinirenkaat kelmulla vuoratun pyöreäpohjaisen kulhon reunoille ja kaada täyte renkaiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti, mielellään yön yli ja kumoa tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..