perjantai 10. joulukuuta 2010

Kanelipikkuleivät


Näidenkin pikkuleipien ohje on uusimmasta Maku-lehdestä (6/2010). Ohje oli helpon ja mielenkiintoisen kuuloinen, joten ei kun testailemaan.. Ja hyviäkin näistä tuli, piti äkkiä lykätä piparit pakkaseen jotta säästyvät!! :)



noin 70 kpl

 

200 g voita

1 1/4 dl sokeria

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 pkt (2 pss) vaniljakastikeaineksia

 

pinnalle

2 rkl sokeria

2 tl kanelia

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin puoli tuntia. Kauli taikinasta 3-4 mm paksuinen levy. Ota taikinasta piparimuoteilla pikkuleipiä. Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokaisen pikkuleivän yläpuoli seokseen. Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa 10-12 minuuttia.

Vinkki: Pienet muotit ja metallilasta helpottavat murenevaisen taikinan työstöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..