sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Appelsiini-toscasydän


Sähköpostiini oli viime viikolla tullut tämä Appelsiini-toscasydämen ohje, mutta jälleen kerran on jäänyt laittamatta ylös, mistä se sitten olikaan.. (veikkaisin, että voisi olla Iloleipureiden, mutta etsin joskus toiste jos löytäisin sen alkuperän..) Perhepäivähoitajamme on meillä huomenna viimeistä päivää, joten eikun leipomaan.. :) Otin taikinasta hiukan yhteen muffinivuokaan, kun en aiemmin tätä ollut tehnyt.. Ja hyvää oli! (Kuvaaminen tuli mieleen vasta, kun kakku oli jo pakattu, ja laiskuuksissani en jaksanut alkaa purkamaan..)




pohja:

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl sulatettua voita

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl raastettua valkosuklaata

2 tl leivinjauhetta

1 dl appelsiinitäysmehua


kuorrutus:

75 g voita

3/4 dl sokeria

2-3 rkl appelsiinimarmeladia

1 1/2 rkl venhäjauhoja

75 g mantelilastuja

1 rkl appelsiinimehua


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen jäähtynyt voisula, yhdistetyt kuivat aineet ja appelsiinimehu. Kaada tasainen taikina sydän-vuokaan. Paista kakkua 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kakku on puolikypsä.


Laita kaikki kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun pinnalle. Jatka kakun kypsennystä vielä, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin (10-15 min).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..