maanantai 30. toukokuuta 2011

Suklaakakku mikrossa



Jokunen päivä sitten Chocomum -blogiin tuli postaus helposta ja nopeasta suklaakakusta, joka kypsennettiin mikrossa.. Tämä jäi kaivelemaan mieltä, ja jo seuraavana päivänä tarjoutuikin tilaisuus kokeilla, kun saatiin lyhyellä varotusajalla vieraita kylään.. Tämän olisi ollut tarkoitus jäädä vähän mutakakun tapaan sisältä kosteaksi, mutta koska en niin kauheasti välitä mutakakusta, kypsennin vielä hiukan pidempään... No, kun kakusta tuli aika pieni, piti sitten seuraavana päivänä kokeilla samaista kakkua tupla-annoksella.. Ihan kivasti onnistui, tosin meinasi kyllä tulla uskon puute, kypsyykö kakku ollenkaan.. Kypsensin vielä pari minuuttia kumoamisen jälkeenkin, että kakusta varmasti tulee kypsä! :) Kuvassa oleva kakku on tehty siis tuplana alla olevalla ohjeella:








100 g voita


2 kananmunaa


1 dl sokeria


0,9 dl vehnäjauhoja


1/2 dl leivontakaakaota


1 tl vaniljasokeria


1 tl leivinjauhetta




Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kananmunat ja sokeri käsivispilällä sekaisin, lisää kuivat aineet ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Voitele mikron kestävä vuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä mikrossa täydellä teholla (800W) 2,5 - 3 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi, mutta jos haluat kypsemmän kakun niin kypsennä 4 min. Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua. Koristele halutessasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..