torstai 10. marraskuuta 2011

Mustikkamuffinit ja -kakku



Piimä piti saada käytettyä pois, joten reseptikirjaa selaamaan.. Löytyi mustikkamuffineitten ohje, joka meni testiin..  Tein ohjeen kaksinkertaisena, jotta sain enemmän muffareita.. Mutta.. en ottanut huomioon että nämä ohjeet olivatkin tavallista isompiin vuokiin, joten taikinaa sitten tuli.. Kun muffinivuoat loppui, paistoin loput pienessä kakkuvuoassa..


 




 




 


Mustikkamuffinit (ohje yksinkertaisena, tulee n. 18 kpl)


 


360 g (5 1/2 dl) vehnäjauhoja


370 g (4,4 dl) sokeria


1 tl suolaa


1 1/2 tl leivinjauhetta


1/2 tl ruokasoodaa


3, 75 dl piimää


1 kananmuna


2 tl vaniljasokeria


70 g voita sulatettuna


250 g (3,5 dl) mustikoita


 


Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda kulhoon ja sekoita. Sekoita kannussa keskenään piimä, kananmuna ja vaniljasokeri. Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sähkövatkaimella sekaisin. Kaada mukaan voisula ja vatkaa, kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muihin aineksiin. Käännä sitten koneen teho suuremmalle ja vatkaa taikina tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita lopuksi puukauhalla varovasti joukkoon mustikat, niin että ne leviävät tasaisesti taikinaan. Lusikoi taikina muffinivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineita uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat kimmoisilta. Muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Ohje on kirjasta Leivonnaisia herkkusuille.


 


Kakkuvuoassa paistoin 170 asteessa muistaakseni 50-60 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..